英國學車+考牌討論

653 回覆
57 Like 2 Dislike
我意思係考同埋學唔同地方喎

我諗佢純粹想操下手車同多啲路面經驗
應變能力會好啲,唔駛係香港啲路試死記咩位就打燈
不過我覺得索性係英國考埋仲好
Btw 我成功換到啦 巴打你整左未?

得你明白我

咁點解唔係英國考埋既?

學左香港果套,唔想重新再學
不過如果香港fail左就考慮係英國考

1月先去 最後係寄失咗?

應該就係
我星期一打去同佢講佢話再寄比我
今日就收到

香港牌有冇收?

收左

得你明白我

咁點解唔係英國考埋既?

學左香港果套,唔想重新再學
不過如果香港fail左就考慮係英國考

一樣咁揸啫
英國人仲要好禮讓
Push!
yeah 啱啱一take pass
yeah 啱啱一take pass

Congratulations!
啱啱攞左Provisional Driving Licence想問下係考左Theory Test 定係上堂先?
啱啱攞左Provisional Driving Licence想問下係考左Theory Test 定係上堂先?

冇所謂架 只要係路試前pass 就 ok

冇所謂架 只要係路試前pass 就 ok

上堂先啦 一路揸車你會易啲理解highway code內容 同埋theory test pass完有兩年限期要考埋路試
需唔需要國際牌?
需唔需要國際牌?

唔明
需唔需要國際牌?

唔明

去英國讀書 揸車仲要唔要拎國際牌?
需唔需要國際牌?

唔明

頭一年唔駛,過左就要
不過住夠180days到時換full license
需唔需要國際牌?

唔明

如果你每年都會返香港 咁你一路用香港牌揸都得 (因為入境之後12個月都可以用外國牌揸車)
需唔需要國際牌?

唔明

如果你每年都會返香港 咁你一路用香港牌揸都得 (因為入境之後12個月都可以用外國牌揸車)

明哂 咁用香港牌算
book左今個禮拜考,但因為instructor最近唔得閒所以已經兩個星期冇學車,會唔會有啲危?
book左今個禮拜考,但因為instructor最近唔得閒所以已經兩個星期冇學車,會唔會有啲危?

一定會...你真係唔好彩
需唔需要國際牌?

唔明

明哂 咁用香港牌算

香港P仔係咪唔玩得
需唔需要國際牌?

唔明

明哂 咁用香港牌算

香港P仔係咪唔玩得

好似得
需唔需要國際牌?

唔明

明哂 咁用香港牌算

香港P仔係咪唔玩得

好似得

居然
有冇巴絲係Birmingham 考過?
學緊 準備報
想當年考行dual carriageway 仲要塞車行30 輕輕鬆鬆pass

唔明

明哂 咁用香港牌算

香港P仔係咪唔玩得

好似得

居然

樓上好多人問 我一月去英國讀書 準備P牌直接換英國牌 個車牌靚好多
藥水3000巴有冇tg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞