英國學車+考牌討論

653 回覆
57 Like 2 Dislike
想香港轉英國 想8定有咩要搞

利申p都未甩

睇第一頁

Final year啦淨係保險都夠我租十次車
呢個真 個價仲要淨係出到啲柒車
得閒租架靚車玩仲實際

Well the DVLA managed to catch people with prestige car not paying road tax -

https://www.gov.uk/government/news/prestige-and-high-end-supercars-among-those-caught-with-no-vehicle-tax

得閒租架靚車玩仲實際

Well the DVLA managed to catch people with prestige car not paying road tax -

https://www.gov.uk/government/news/prestige-and-high-end-supercars-among-those-caught-with-no-vehicle-tax

租車都要比road tax? 我諗住租年份新啲既ford咋

得閒租架靚車玩仲實際

No, what I meant was that insurance is not the only cost people want to avoid.

得閒租架靚車玩仲實際

No, what I meant was that insurance is not the only cost people want to avoid.

哦,我意思係未計其他淨係計保險條數都夠租十次車
巴打有結果未?

我諗你可以申請定
因為收到張紙話車牌會兩個禮拜內到但無講success or not
但今個禮拜都仲未有我打去問
佢話可能寄失左,record睇到已經批左寄埋

No offense
唔好理其他人點講,唔試就一定唔得
溫馨提示記得整掛號
因為試過有人唔見埋passport

最想知本身個P牌會唔會比番你

佢會收咗個牌 唔關P唔P事, 要返香港補領

你個google docx唔係話有細節證明有機會唔收咩?

我老母嗰張佢冇收到,但好似只係個別例子(問足咁多人都話收咗) 所以我話"可能"因為我唔肯定
巴打有結果未?

我諗你可以申請定
因為收到張紙話車牌會兩個禮拜內到但無講success or not

No offense
溫馨提示記得整掛號

英國牌轉香港係咪會俾運輸處收黃紙(tick minor/ serious mistakes果張)?

佢要你成績表做乜

運輸處要嘅係車牌正本同埋下面三樣証明嘅其中一樣
1. 該執照原本是你在發出該執照的國家或地方居留不少於6個月的期間發出的(證明文件包括有關護照以顯示出入境記錄或官方簽發的出入境證明,以及你在當地學校的成績,或受聘公司發給的聘用期間證明文件等);
2. 緊接本申請表呈交日期之前,該執照已簽發給你不少於五年;
3. 你持有發出該執照的國家或地方所發的護照或同等旅行證件。
巴打有結果未?

我諗你可以申請定

No offense
溫馨提示記得整掛號

英國牌轉香港係咪會俾運輸處收黃紙(tick minor/ serious mistakes果張)?

佢要你成績表做乜

運輸處要嘅係車牌正本同埋下面三樣証明嘅其中一樣
1. 該執照原本是你在發出該執照的國家或地方居留不少於6個月的期間發出的(證明文件包括有關護照以顯示出入境記錄或官方簽發的出入境證明,以及你在當地學校的成績,或受聘公司發給的聘用期間證明文件等);
2. 緊接本申請表呈交日期之前,該執照已簽發給你不少於五年;
3. 你持有發出該執照的國家或地方所發的護照或同等旅行證件。

唔知 因為換完唔見左張成 唔清楚係佢收左定自己唔見左啫

But thanks anyway!
有冇tg group?
有冇tg group?

有冇tg group?

有冇tg group?

有無係London ge私人教車師傅介紹?
最好識廣東話/普通話
最好識廣東話/普通話

揾埋個香港人考官俾你好冇 筆試路試都係英文 英文唔好真係唔好考
最好識廣東話/普通話

揾埋個香港人考官俾你好冇 筆試路試都係英文 英文唔好真係唔好考

無話要係英國考車
報左係香港考,呢幾個月係英國想係搵個師傅keep住練下車,無咁生疏姐
我意思係考同埋學唔同地方喎

我諗佢純粹想操下手車同多啲路面經驗
應變能力會好啲,唔駛係香港啲路試死記咩位就打燈
不過我覺得索性係英國考埋仲好
Btw 我成功換到啦 巴打你整左未?

1月先去 最後係寄失咗?

得你明白我

應該就係
我星期一打去同佢講佢話再寄比我
今日就收到

得你明白我

咁點解唔係英國考埋既?

應該就係
我星期一打去同佢講佢話再寄比我
今日就收到

香港牌有冇收?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞