試當真(修/豪/賢/火柴/Locker/ca/慈/Yan/其/Eddie/Ellen/Casper(22)

1001 回覆
51 Like 57 Dislike
R.I.P. headphone user
放上YouTube 應該幾正
好撚正
之前一直以為得我自己覺得不斷share返佢哋ig好煩
Mewe個app 又虧 啲相永遠都load勁耐
宜D鳩片重正過星期1條片
我就係要哩啲
呢條有得投嘅話,唔知會行到幾遠呢?
ig fb平台出另類短片,吸引廣告商向ig fb落廣告。 咁yt channel就有條件 cut廣告
試當真studio 清到同小薯茄嘅studio導賞好大對比
他們先是參加了一個台灣的比賽,沒有獲獎;再是許賢去了法國做交換生,發現了一個紀錄片比賽,便遙控豪哥和另一拍檔阿發,做了一條影片,最終還是沒有獲獎。

徬徨之際,大學畢業了,沒想到,法國紀錄片比賽的參賽影片,被足球員施寶盛在網上分享了,越來越多人看,結果,正準備創辦 CapTV 的譚小龍、亦即是後來的「Cap 盾」,看到了這條影片。譚小龍當時已找了活躍於「學舌鳥」和「一字馬」的游學修和 Jon Ho 加盟,正想再找新人,於是和許賢、豪哥、阿發,一拍即合。

有冇人起得返呢條片出黎?
原來就係呢條!
六月大獎估開心大關注贏, 唔通又係修哥贏
在試當真第一條官方預告片裏,對於 channel 的設想,他們給出一連串形容詞:「港式小清新」、「左翼傳統英雄主義」、「低俗文學小說」、「低質配音片」、「燒腦文藝電影」、「懷舊 cyber punk」、「大師級 YouTube 8」⋯⋯

豪賢個vibe都好正 ellen個vibe都差唔多
修仔就
呢條唔係豪哥導演咩
今晚打女人唔係豪哥作品咩?
幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞