試當真(修/豪/賢/火柴/Locker/ca/慈/Yan/其/Eddie/Ellen/Casper(22)

1001 回覆
51 Like 57 Dislike
壞人贏
修哥如果中途唔自爆應該仲好睇
即係如果第5round係好人贏左
壞人就要搵個國王刺殺?
我發現ellen同ernest做live好好,今日真係個個都好活躍,唔係得修豪腎講曬
估到個國王壞人直接嬴
臨尾互屌幾過癮
yes
好人勝利條件,成功出征三次+國王倖存
壞人勝利條件,阻止出征三次 / 好人成功出征三次後刺殺國王成功
咁臨尾點解casper自己唔舉手出?
ern9同佢地勁夾
咁第5rd ellen揀哂d好人出征唔得咩
反正阿修佢地都係估腎仔係國王, 咁最後好人咪贏到?
Yanny鑊鑊都捉鬼 鑊鑊都捉唔中
國王本身睇到2個普通壞人
佢最尾揀曬好人咪自爆自己係國王囉
我會話佢係hang機
唔知佢有無諗法

不過都係遊戲啫
ellen揀晒好人 反而啲壞人會知ellen視角 大過腎仔
壞人會估到ellen係國王
但最後果次出征一定要成功, 唔係好人點都輸
唯有只可以揀哂好人出征, 搏壞人刺殺唔中, 唔係應該咁咩?
試下解釋比d無玩過avalon既巴打知

修哥前段一路都無玩錯,直至ernest跳王子,修哥對跳
果下有5個人係知道曬咩事,許賢同yanny仲有少少亂唔知咩事
但係修哥自爆左記錯王子能力,即刻暴露返佢係壞人
ellen係國王,點解仲會比壞人出征,係因為佢唔可以比壞人知佢係國王
(國王知道咩人係壞人)

修哥繼續做影帝,帶得幾多得幾多
最尾果round,成功帶到走yanny廢村,最後信錯邊
不過點解最後yanny+3壞都過唔到,皆因casper暈左唔知做乜唔舉
但其實yanny信錯邊大局已定

結論修哥同ellen係玩得最好,casper最後低階操作,yanny最暈
成round綜藝感修哥同ernest最高
失左控鏡頭玩法
我覺得最後CASPER唔知夠票所以冇舉, 即係佢以為得得壞人3個舉, 咁寧願放棄自己呢票都繼續扮好人,等下round ellen做隊長帶風向

不過壞人前面拎左兩局, 優勢極大, 基本上好難逆轉勝,尤其是兩個好人冇幫手保護國王

多謝許賢支持
ellen正啊
Ernest見Casper 尾2 round無舉手,即刻拍豪哥笑鳩你啲隊友傻仔啊,好撚好笑
成班友吹奏Yanny搞到佢頂唔順好撚搞笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞