試當真(修/豪/賢/火柴/Locker/ca/慈/Yan/其/Eddie/Ellen/Casper(22)

1001 回覆
51 Like 57 Dislike
羅生冇令我失望
兩大終極煩膠 羅生 ,小學雞
日久見人心究竟要等幾耐
修哥hater vs locker hater
小薯茄啲粉好似好正常
收到風佢兩個唔啱錏
新句式:慢慢fade out
講開mewe前排入過group幾個月,發現入面個氣氛好難頂:

1. 內容太重覆
啲人係咁轉發ig/其他media 嘅post, 同一樣野可以ig story 、facebook group、mewe group都見到。放低條link好似純粹為鬥快,好多時一句comment/討論都無

轉載果陣又無咩版權意識,可以成條片/成篇文down 落嚟upload 上去,蘋果都無面俾

2. 無實際討論
group入面對每條片comment 都係以盲撐好評為多數,有時會有人提出建議/彈嘅地方。但好少見到相反意見嘅人有討論/辯論。好多時都係拋低好睇/唔知睇左啲乜就完,好似同youtube live chat 無咩分別

記得有次真係有人討論,點知有人一句「總知你唔會說服到我」成盆冷水沐落去唔駛討論

3. 乜9都擔心
某啲fans好煩,隔一排又會搵野擔心,當正自己真係股東。但又會次次都有其他group 友出嚟安慰,成個氛圍好cringe

我都係默默課金得閒聽下錄音好過
其實我唔係太明share返成員ig post同story有咩用
如果真係認真毛嘅都follow哂啦 洗咩仲要睇你po
promote唔係應該對外promote先岩嘅咩
張相好似太爺太嫲影個d合照
係,一樣唔明
咪就係乜9都擔心搞到個討論氣氛出曬事,討論就緊係每個人都有唔同意見,離題小小又唔得,少少討論辯論又當人罵戰。某啲fans仲要做糾察隊自閹,少少野都驚公關災難,都未開始講就叫你收聲,真係當自己係股東咩
賢仔真係好正
世界好荒謬,但你又好正常
某啲fans仲要做糾察隊自閹
好撚同意
乜撚都說別的說別的
依鋪我撐你
真係返黎咪直接拍多幾條片show比人睇
講咁多廢話做咩
唔見珈其返黎拍片要出post講架
佢以為自己係邊個
你咁樣講朱幹事仲使出po既
人地係首領黎架
其實成件事真係好有問題你純複製貼上入MeWe FB真係無咩意義,你又唔係話有咩個人感想
當然佢選擇咁做都尊重佢嘅
原來有人同我一樣感覺,宜家入mewe都係聽錄音,見到個chatroom永遠都係果幾條友喺度盲撐真係頂唔順
笑撚到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞