[Uaena] IU 討論區 (9) - GB 後的濟州退休真人show

1001 回覆
24 Like 11 Dislike
睇左happy together可以安息

見到淘仔有個人係咁收IU D野...其中有個POST係放photobook...我諗4位數先買到都似

太過貴就唔好啦... 唔係咁值...

呢啲仲收到就睇有無緣份啦
唔會特登去追

我睇價啦...真係為儲...係差呢本就齊pb collection

好似賣咗啦

未呀...佢轉左去另一面咋

可唔可以比條LINK望下

見到淘仔有個人係咁收IU D野...其中有個POST係放photobook...我諗4位數先買到都似

太過貴就唔好啦... 唔係咁值...

呢啲仲收到就睇有無緣份啦
唔會特登去追

我睇價啦...真係為儲...係差呢本就齊pb collection

好似賣咗啦

未呀...佢轉左去另一面咋

可唔可以比條LINK望下

壞消息俾人留起左...FUCK
U巴 知唔知首爾邊度有iu景點

係未又要尋找娘娘之旅?
其實我都唔係去過好多地方....

1. 最慘李順信間餐廳...
一條毒撚純粹路過... 無入過去食嘢...

2. Friday MV 間照相館 cafe
去見一見娘娘張靚相...
行過少少就係俾人嘴條後巷...

3. 娘娘壁畫
嗰陣時去只係知大約喺邊...
熱死辣辣行咗好多幢舊樓天台...
有得去好去啦... 幾年前去幅晝都已經爛爛地...

4. 大悟書店
花書籤封面拍攝地方...
入去既話只少要買返杯咖啡...
拎住杯咖啡扮下偽文青打卡絕對一流!!
當然唔少得睇下娘娘同埋滔滔個留名啦!

5. Good Food Day
真飯必去朝聖既地方!!
娘娘阿姨好好人,知你係娘娘飯會送嘢俾你
我去嗰陣時仲係賣緊意粉...
唔知係未唔啱口味... 上年開始轉咗做韓食...
happy together邀太多人

係咪已經有中字啦?

係咪已經有中字啦?

MapleStage有

巴打講句嘢咁唔利市...

係未又要尋找娘娘之旅?

3. 娘娘壁畫
4. 大悟書店

其實唔係要節制下放假,今個月本來有機會去韓國。有屋企人出差,肯攞假去黐酒店嘅,只係花少少錢買機票就去得...

只係睇咗三分鐘KBS官版片,好似是咪佢上到去,趙寅成已經走咗?

其實唔係要節制下放假,今個月本來有機會去韓國。有屋企人出差,肯攞假去黐酒店嘅,只係花少少錢買機票就去得...

得閒既話過去 hea 兩三日都幾好既

得閒既話過去 hea 兩三日都幾好既

我係首爾啦 過去睇釜山大媽,順便可以尋找娘娘之旅

係未又要尋找娘娘之旅?

去見一見娘娘張靚相...
行過少少就係俾人嘴條後巷...

3. 娘娘壁畫
嗰陣時去只係知大約喺邊...
熱死辣辣行咗好多幢舊樓天台...
有得去好去啦... 幾年前去幅晝都已經爛爛地...

4. 大悟書店
花書籤封面拍攝地方...
入去既話只少要買返杯咖啡...
拎住杯咖啡扮下偽文青打卡絕對一流!!
當然唔少得睇下娘娘同埋滔滔個留名啦!

真飯必去朝聖既地方!!
娘娘阿姨好好人,知你係娘娘飯會送嘢俾你
我去嗰陣時仲係賣緊意粉...
唔知係未唔啱口味... 上年開始轉咗做韓食...

知唔知大概friday cafe同壁畫位置係邊

Friday cafe 唔難去
安國站三號出口向前行,第一個路口轉左直行就到

至於壁畫你可能要用D 時間搵搵啦...
以前高登嗰邊有人問過,我 quote 返出黎俾你參考下

壁畫係D 舊樓天台上面... 呢個係果幢舊樓既門牌
果度其實係D 舊工廠區黎...
附近有好多廢鐵回收廠...

你撘二號線文來站出...
至於點去... 你研究下 google map 啦... 我都好難講你知...
我上次去淨係知幅畫係呢區範圍內...
乜都唔知每幢舊樓上去睇下... 都搵左成粒鐘先搵到...
我影底左個門牌你會易搵好多架啦
地址︰도림로128가길

Friday cafe 唔難去
安國站三號出口向前行,第一個路口轉左直行就到

至於壁畫你可能要用D 時間搵搵啦...
以前高登嗰邊有人問過,我 quote 返出黎俾你參考下

壁畫係D 舊樓天台上面... 呢個係果幢舊樓既門牌
果度其實係D 舊工廠區黎...
附近有好多廢鐵回收廠...

你撘二號線文來站出...
至於點去... 你研究下 google map 啦... 我都好難講你知...
我上次去淨係知幅畫係呢區範圍內...
乜都唔知每幢舊樓上去睇下... 都搵左成粒鐘先搵到...
我影底左個門牌你會易搵好多架啦
地址︰도림로128가길

好 唔該U巴 依家出發
幅壁畫好正
幅畫無左
幅畫無左

唔撚係呀? 無咗啦?
幅畫無左

唔撚係呀? 無咗啦?

轉左其他畫 娘娘俾人換走左

娘娘竟然俾人換咗…
而家嗰幅係咩黎?

娘娘竟然俾人換咗…
而家嗰幅係咩黎?

普通街頭壁畫

娘娘竟然俾人換咗…
而家嗰幅係咩黎?

普通街頭壁畫

岩岩講完好正就無左
普通街頭壁畫

其實幅畫都咁多年,可能爛到補唔返啦

只係睇咗三分鐘KBS官版片,好似是咪佢上到去,趙寅成已經走咗?

未睇
但上ptt見到D人都話太多人
人氣冇咁高既嘉賓通常都得1/2句,連主持都係咁

未睇
但上ptt見到D人都話太多人
人氣冇咁高既嘉賓通常都得1/2句,連主持都係咁

岩岩睇完,
IU到果時已經佢走左
IU果時係咁岩其他嘉賓都岩岩到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞