[Uaena] IU 討論區 (9) - GB 後的濟州退休真人show

1001 回覆
24 Like 11 Dislike

李孝利請個咁既人番來倒米啊

李孝利請個咁既人番來倒米啊

「媽呀好7~~~」

星期一朝早...
今晚番去睇
「媽呀好7~~~」

呢套嘢有好多娘娘黑材料
有冇巴打最近有學韓文?
我上網搵好似好少可以星期日上
你地有冇好介紹?
之前係大學上過一個sem
想繼續學

喺太空學院讀到高級韓文
星期日上堂真係無乜... 太空學院都係得星期六...
太空學院好就係要交功課有test 同埋要考final 先有得升級
所以包你一定學到嘢
但係上堂都會比較趕... 平時真係要抽時間溫書... 唔係會趕唔上進度...
入門到中級都教得OK 既... 咁當然有D 人教得唔好啦...
至於高級... 可以話係完全收晒皮...
因為真係無人教得好...
我讀咗高級一二... 都唔知學咗D 乜...
出去考TOPIK 完全係收得皮... 係勁多嘢唔識...
不過讀到中級其實都夠晒一般既溝通...
至於讀唔讀上去... 咁就自己諗啦...

多謝u巴咁詳細既解答
我上太空人網睇下先
如果真係要星期六上都冇計
「媽呀好7~~~」

呢套嘢有好多娘娘黑材料

娘娘好傻
多謝u巴咁詳細既解答
我上太空人網睇下先
如果真係要星期六上都冇計

九月開班,你八月中後睇下d時間啱就報啦
「媽呀好7~~~」

呢套嘢有好多娘娘黑材料

娘娘好傻

有冇巴打最近有學韓文?
我上網搵好似好少可以星期日上
你地有冇好介紹?
之前係大學上過一個sem
想繼續學

喺太空學院讀到高級韓文
星期日上堂真係無乜... 太空學院都係得星期六...
太空學院好就係要交功課有test 同埋要考final 先有得升級
所以包你一定學到嘢
但係上堂都會比較趕... 平時真係要抽時間溫書... 唔係會趕唔上進度...
入門到中級都教得OK 既... 咁當然有D 人教得唔好啦...
至於高級... 可以話係完全收晒皮...
因為真係無人教得好...
我讀咗高級一二... 都唔知學咗D 乜...
出去考TOPIK 完全係收得皮... 係勁多嘢唔識...
不過讀到中級其實都夠晒一般既溝通...
至於讀唔讀上去... 咁就自己諗啦...

其實太空中級同高級係讀到咩程度?
睇無中字綜藝會唔會明
Iu 五點訓十二點起身
Iu 五點訓十二點起身

同放假既我差唔多
Iu 五點訓十二點起身

同放假既我差唔多

我前晚真係五點訓十二點起身
人地五點去跑通告,去錄影,去rehersal
娘娘:夠鐘訓教了
凌晨十二點,偶像團體剛跑完最後一場通告回宿舍
凌晨一點,偶像們還在排隊洗澡、梳洗、卸妝
凌晨兩點,偶像們即將就寢,迎接稍後的工作
凌晨三點,經理人出發去喚醒偶像們
凌晨四點,偶像們被經理人催促起床,要工作了
凌晨五點,偶像們已經到達錄影現場準備綵排
娘娘:「呵欠~好攰,要訓教了~」
凌晨十二點,偶像團體剛跑完最後一場通告回宿舍
凌晨一點,偶像們還在排隊洗澡、梳洗、卸妝
凌晨兩點,偶像們即將就寢,迎接稍後的工作
凌晨三點,經理人出發去喚醒偶像們
凌晨四點,偶像們被經理人催促起床,要工作了
凌晨五點,偶像們已經到達錄影現場準備綵排
娘娘:「呵欠~好攰,要訓教了~」

用咗戰鬥民族/西伯利亞人template...
Iu 五點訓十二點起身

同放假既我差唔多

話說我放假都係朝早五六訓...
下晝兩三點起身...

睇無中字綜藝會唔會明

我資質比較差... 只明六成...

睇無中字綜藝會唔會明

我資質比較差... 只明六成...

入門同初級會唔會好大分別
想直接初級
入門同初級會唔會好大分別
想直接初級

如果你想直接入初級…
你要報之前考咗太空學院個分級試先
合格先會俾你報,否則就要由入門讀起

各位上水收糧啦

各位上水收糧啦

好CUTE啊

各位上水收糧啦

好CUTE啊

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞