做左裝修咁多年 單位風水真係唔到我唔信

867 回覆
302 Like 1242 Dislike
係啦 屌 十個八個客 買左呢D單位 做果陣溝通好好, 入住左之後,保養期變左好唔撚講道理
有無得分解呢 香港地方細好多屋都係馬路邊
裝隔音玻璃同唔開窗,如果太勁既話搬啦 ,聲煞難解過形煞好多,呢啲單位火煞太勁
八宅係用門口計, 因為佢預設正常人用門口出入納氣...
但而家AA狗通常用窗口計
我睇嗰個師傅都話我屋企應該用兩間房嘅窗口計(眼鏡房),佢話因為排窗夠大,納嘅氣亦最大 (以陽為向)

好似仲有啲說法係以大廈入口為向,又有種叫以山為向...10萬個問號
早兩年置業 買左向北有水 仲有最高下面嗰層
開揚景
唔知係咪咁岩
屋企男主人 越做越順 之後開埋舖
嗰陣睇樓只睇左兩次就買左
戇鳩先信風水,農業社會低智產物
住過向西南,夏天1-2點開始晒到5-6點。 仲要因為冇錢唔夠成日開冷氣,坐係度都出汗。
不過有好處,晒衫好快乾
I’m
每個人一生都總有幾年行好運 行衰運
有人可以好景搵十年錢
有人一年就搵夠一世人的錢 但佢得一年運
一命二運都係整定
唯一可做既係風水
你自己唔信風水咪去搵肢解命案既兇宅黎住囉
利申唔信但你講野都幾鳩up
同啲風水師傅一樣

壽命好似大多數都係有錢人長啲
或者咁講 好似老都仲好有活力
你睇誠哥/賭王
有錢人有資源自然會長命啲有小小腦都諗到

西方科技強啲
但你又知唔知佢地都有自己一套風水理念
意大利啲屋都有計過風水 我就係係果邊做archit既
好似印度人都有風水啦
佢地啲皇宮風水好到不得了
但一般平民都係窮
係制度問題?

同埋英治果時啲鬼佬不知幾信風水
果堆全部都勁有錢
香港地算係最信風水既地方,
我地係世界上係真係算有錢架啵
尤其班銀行佬

古代人近親繁殖, 科學解釋到比你
真心咁windows 7係好用過win10 wor

風水絕對唔係古代野
你望下維港啲高樓大廈
有邊棟唔係風水樓?

英國佬都覺得有用你唔信係你既事
無人話信風水唔信科學啵?
2件事無抵觸

Btw外國做室內設計依家都會睇風水
我就真係唔信完全無根據啦

風水同環境地理學都好有關
似統計學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞