做左裝修咁多年 單位風水真係唔到我唔信

867 回覆
302 Like 1243 Dislike
旺南方喎好似
5個字講晒!
環境心理學
環境好D, 擺既野合理D
視視正正, 有光, 唔係陰陰暗暗
個人, 做野都舒服D

多有錢佬信, 係因為有錢唔差在比多少少錢執下D野點擺視正D
但你睇下佢地發達之前信唔信? 信都無得佢信
因為以前年代窮加環境差, 又戰亂等等, 信都無撚用
所以佢地發達都同風水無關係

研究下風水中國歷點點演變出黎
咪又係江湖術士既技量
我對面單位就係咁嘅feel
一個行運嘅人, 就自自然然買到風水樓
lm
Ming jai個老婆一睇就剋夫格
新樓點睇
風水呢啲野有少少物理學元素
但唔知佢地係咪鳩up
西半山咪唔偏僻囉
個證成責任係風水佬度喎,

不過我都未聽過有風水佬咁沙pop夠膽話自己係科學,科學有清楚既標準,例如可驗證性等

最多話自己信則有不信則無啫。

勸風水佬唔好拉科學嚟講啦,河水不犯井水。
話自己係神秘學咪算。
岩 李丞責真係成日中
有冇聽過廟前貧廟後富廟左廟右出寡婦
佢喺正間廟後面衰極有個譜
裝修師傅見證到咁多野?
裝修完個業主仲咁得閒會聯絡裝修佬講近況?
又或者你個裝修佬咁撚得閒keep track 個客有錢左定窮左?
黃大仙上邨真係冇乜有錢人
你明顯係風水佬 扮裝修佬
豪景花園同沙田富豪我都識有唔少隱形富豪住緊. 我覺得兩撻華懋樓嘅風水都好好
同意, 幫人睇無數嘅樓. 有d 地方其實未入屋已經感覺唔好. 一入去廿秒內就走,

同屋苑其他單位可以完全唔同, 同一間屋我可以留大半個鐘
唔好咁小朋友啦

有啲人算過八字唔好, 靠風水係幫佢擋煞, 而唔係會發達.
座定向
所以買樓一定要睇下上手點解要賣.

我上手係一個居士, 聞說佢係賣樓出家. 居士都住得風水唔會差.

另一間就係生多個仔要賣樓, 而同層有兩個大肚婆, 即係旺仔格

仲有一間就係生女, 搬去同屋企人三代同堂. 即係長輩長命百歲格.

我就算買車位都要睇方位, 睇上手點解賣. 我買幾格位上手都係自用, 換大樓所以甩走個車位, 都係旺先賣

銀主嘅.... 免得過就免.
btw, 講多少少, 我去睇八字, 我記得c fu 係話我唔記得有三個aspect 都係好差, 係好凶險嘅命格來

但風水某程度上係可以避凶. 所以我買嘅車嘅顏色, 電話號碼, 單位座向都跟返風水來揀.

我係咪發達? 仲係好窮, 但至少有幾層樓幾個車位幾部車囉
如果隔個簾會唔會好啲
我中間有2米到既間隔
改廁所廚房位置
改廁所潔具位置
梗廚變開放廚
呢d都好白痴
裝修佬賺錢業主中招
如果係業主自己話要就直頭弱智
做工程表示每次見到網上d人咁改都覺得好好笑
佢地仲要覺得design得好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞