做左裝修咁多年 單位風水真係唔到我唔信

867 回覆
302 Like 1242 Dislike
一命二運三風水,四積陰德五讀書。職業關係所以私下接觸唔少富豪、上市主席, 佢哋啲房全部都拜同擺好晒風水陣。

利申: 科學撚, 中年先信風水, 後生時覺得測運程睇風水係on9行為, 直至近呢十年前前後後揩咗幾鑊勁嘢, 最後嗰次差啲搞到收皮, 唔信都變信, 所以而家收心養性, 不求吹吉但求避凶心安理得。
幸存者偏差
99.9%信風水都失敗 0.1%既人成功
果0.1%有錢人 就係「有錢人信風水」
迷信撚,低智文科撚,搬句萬能key出黎,咩咩““好多野只係現代科技證明唔到““

證明唔到有數碼暴龍,所以就要信有數碼暴龍存在???
大把窮人都信風水啦
咁撚樣謬誤都講得出
外國大把有錢人信耶穌啦,係咪又要耶穌先可以有錢?
講得
想知
我好似只係指出「好少有錢人唔信風水」
邊句有講信風水先可以有錢?
啱啱先YouTube 有片,諗個個都痴撚線
好笑
關風水鬼事咩 你間屋如果對住車站或者公路嗰啲咁嘈 空氣又唔好 梗係做咩都唔順
有錢人信風水只係 "衣食足, 知榮辱" 嘅一種表現
你有錢, 好自然就會想更上一層樓, 同埋唔會介意比錢買個心安理得
你冇錢, 係顧都顧咗衣食住行先啦, 有本事買到層樓已經柯哩吉蒂, 仲邊有閒情逸志關心風水好唔到
買樓大忌就係西斜
你睇下信和黃金啲樓
晒到無晒顏色(室內)
唔好話人,蛇都死

日曬夜曬,住唔夠幾個月,人都會頹
乜撚野?
講完等於冇講,不如唔好講啦
勁👍
貝沙灣啲豪宅都係西斜喎
同埋見多數係做生意既人會倚靠風水多啲
可能因為生意好定唔好有太多自己控制唔到既因素 (亂估
好搞笑,有講風水命理,就一定有人負評,可能覺得唔科學掛

真係覺得迷信既,不如俾人放下差既風水野,睇下會唔會見效咪知,呢d先係求真精神
你係裝修佬定風水佬
唔好意思想借個位

2019年6月至2021年6月Timeline 電子版下載:
https://bit.ly/3gjbE6r

[突發多圖] 6月9有班人…
https://lih.kg/2567676
人地比埋圖都唔識睇
家私可以點擺?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞