做左裝修咁多年 單位風水真係唔到我唔信

867 回覆
302 Like 1243 Dislike
佢話想儲首期,搬番老家之後兩三年就上左車
呢啲根本就係風水
但聽得多變咗做常識咁
然後當風水係迷信
其實有好多例子係個老婆剋住自己
睇下屎萊姆
聖結石
ming仔
一娶老婆就霉到癲
我個到係馬鞍山望海居屋嚟嘅,其他鄰居都係正常人、住咗十年都唔見有怪人,如果淨係講我哋屋企人個運都好似唔錯,搬咗入嚟兩三年之後,屋企有人比大公司請咗去外國做長駐年薪都唔錯,冇幾耐之後又有屋企人結婚嫁咗俾個好老公三年抱兩,又有屋企人讀到間好嘅大學做到有牌嘅專業人士
想知+1
天水圍?
如果間屋係眼鏡房又無位放屏風

出門前最好閂房門,可以檔一檔
我都覺得風水野人夾人,所謂閪屋or兇宅對某d人可能係風水屋只要入屋舒舒服服,冇乜嘈音,光線充足,少d病痛就算好
唔通俾你住誠哥間屋就可以好似誠哥咁有錢咩
你個人本身冇料唔努力 比你住間風水屋都冇用

就好似比哂啲補習名師比你 你唔好努力自修
你都唔會有好成績

啲人成日話 信哂xxx點解仲未發達
風水唔會令你發達 只會幫你buff
恭喜你地住到好地方
門戶納氣,好或者壞,看更第一個會受到影響
呢一招係最容易同簡單
你第二段講果D同風水有咩關係?
講呢d同求呢d唔緊要呀,
但唔好講到信左風水就可以改變命咁
講句衰d既,
餐飲餐食餐餐清,但唔會借錢賭錢欠債過成世人,
係舒服過借錢買車買樓成日擔心住會唔會畀人call loan跑唔跑夠數
比華利山有冇評價?
sor笑撚左
你咁講, 同D人話中國武術高手永遠只係深山唔會出去打比賽有咩分別

雖然我都信風水, 但唔係你講果d風水佬果隻
間屋開陽, 夠陽光, 舒服已經係風水屋
有d單位死氣沉沉, 點裝修都冇用
一命二運三風水四積陰德五讀書,命運一般,罷了
雪櫃放洗衣機頂真係第一次見
拎支雪條都要擔梯
三藩市灣區
哂9氣啦講風水 如果你條命係好既一定會住到好屋風水屋嫁啦
講迷信既話就要信命 所以好同唔好既野係一早注定
咁邊啲屋苑係特撚別多人死老公先 ?

講啲唔講啲
邊座大廈?開名啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞