做左裝修咁多年 單位風水真係唔到我唔信

867 回覆
302 Like 1243 Dislike
見證唔少人 買左D閪單位, 我入撚到屋己經好撚唔聚財, 搬完個客生意失敗,身體有問題 ,或者性情大變 ,有D屋苑係特撚別多人死老公 ,做親十單五單 都係單親

都見證唔少人買左風水屋, 發撚到豬頭 ,不過呢D 單位係可遇不可求 ,自住真係唔好貪平買D閪單位,買樓真係要搵風水佬睇過 買唔到風水樓 都唔好買D閪樓

唔好貪平買D 近距離對撚住車站,F1跑道 既樓 廚廁對調,五門歸心,改撚左廚所係單位果D單位 都咪撚買
有冇了解過,要將廚廁對調既人, 係單純喜歡,定因為風水?
咁樣對調, 維修上係咪好麻煩?
風水屋又有咩特點
今期鑽石山居屋對正條F1跑道
梗係有問題啦, 通常係公屋居屋D窮撚, 搵D 19 DESIGNER D DESIGNER 咩撚都唔識,做完出泥會好多問題

好似個洗衣機本身有個獨立去水直接去, 搬到遠一遠條去水同大喉,中間又有鋅盆,洗手盆 ,D客三個去水一齊用D水 谷到係洗衣機去水回流 ,或者太遠跟唔返原裝去水,個格氣去水唔夠順,又係洗衣機個去水回洗,嚴重D會谷爆喉

D去水近條大喉 無去水問題, 樓上廁所漏水 你飯都無得煮
買對樓個邊
其實係夾人 同地運, 就黎就轉九運啦, 同一個方位,同一個單位高一層 低層都差好遠 有D 旺既單位會有野 ,旺個戶主 唔旺家人,我老豆果間就係 屌你老味旺到佢仆街, 上一手一搬走就生意失敗, 但係我未搬之前成日比鬼壓
而家好興整嘅閣樓同地台櫃我都覺得好唔聚財
有冇啲風水tips
公屋單位真係唔好9改 ,人地每個擺位係有原因,做設計果班成日諗埋D野係有DESIGN FRAUD ,完全唔理技術野 ,風水 同實用性,偷下雞改少少就好,你廚廁調轉,大改位,你得撚罪 樓下或者唔找數比裝修佬 , 人地日日報屋宇署,屋宇署 管理署有機會叫你還原,由其依家D 管理署 越黎越嚴
都係完全冇講過風水屋係點
如果要夾人 未入住 未經歷衰運/好運 點知係風水屋
最後講啲嘢都係disprove唔到 信就信 唔信就唔信
咁點先知間屋係咪風水屋
我個人認為風水屋,就係debug哂將來有機會令戶主頭暈身痛既因素,住戶每日舒舒服服大覺訓,日頭做野自然順心。
想問間屋五門歸心,好難擺家私,想將厠門改到廚房,廚房改開放式對風水好唔好?
正如你同個小朋友改名擇日出世 都要比個 父母八宇同個而相個師父睇啦 ,依家八運出名好風水單位咪朗逸峰向荃灣市景,傲雲峰 3至 7座向海 ,九運你咪買 向西見水,向南見山 ,東南單位

閪既單位 一入屋你就知,通常係有聲煞,超近距離對住F1跑道,近巴士站, 個單位格局係有問題,好似五門歸心,廚房係中間 ,同埋D 單位明明新裝修都特撚別易殘既 ,都係有問題
啟鑽苑
係咪唔好揀對住 龍翔道 ?

我剩係科學角度
知道汽車多懸浮粒子
開放式不嬲都唔好架啦, 個爐頭係財位,如果一開門見到爐頭會散財

入面 diamond hill
出面 slient hill

我以前都唔撚信架 不過見得多 唔到我唔信 真係救得一個得一個
就咁睇應該係 Y型單位 ,有無平面圖睇下
諗起之前有個露台㕑房變咗間房,大開眼界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞