做左裝修咁多年 單位風水真係唔到我唔信

867 回覆
302 Like 1242 Dislike
無辦法架喎,眼鏡房就係會咁
你裝修都知 d 客之後會點?完咗單嘢冇交集架啦
5隻門都向廳,難做到sofa對電視,唯一解決方法係張厠所門改响廚房入
我淨係知人嘅心態 / 心理係好重要, 心態 / 心理好, 做嘢有衝勁有信心, 一定事半功倍

其實風水都係捉心理
其實唔係,因為日落比鳳凰山遮住咗架
OP,我#72問題,唔知你會唔會答到
有冇做過真正嘅統計?

如果唔係 你都係有偏見 唔客觀

即係鳩up
內園景會唔會好啲呀!有對面樓擋風擋雨,個單位都保養得好啲啦!又可以裝吓對面有冇嘢睇!
話時話,有冇人係對泳池景㗎!
唔識化解姐
每間房擺佛像,廳再擺一座大啲既佛
五門歸心變萬佛朝宗

一係兩間房門都擺條龍畫像
廳放個魚缸
雙龍出海
好似多啦A夢對門咁
呢啲嘢, 住得好咪話你有西斜陽氣重係好事, 住得唔好咪話你有西斜掁住晒唔係咁好囉, 風水嘢都係點噏都得
五門歸心係家私擺位問題,邊關風水事呀!
東涌樓升到 發發聲
對泳池都係向海架
話西斜陽氣重果個應該係傻鳩或者無住過
唔信同負評都ok
最慘有啲衝出黎 扮到讀好多書好科學咁否定
就好似有靈異post 佢地又係屌人唔科學

最大問題呢班人又信有運氣呢樣野
我都覺得風水係環境學加埋好多人嘅生活經驗,體驗總結出黎。 只係佢地用嘅terms 比較神化去形容一件事,例如乜剎物剎 . 風水就盡量去減低d 令自己心緒不寧嘅野,自然人都精神d.
間屋個樣好似
Sell 嘢就係缺點講成優點
屋企夠大 西斜不知幾正 陽光入到屋
關廁所門啦
天氣都會日日變
你唔識風水
一年淨係變一次陣梗係冇用
基本上個風水一大轉變就要因應個變化攞番岩個風水陣
愛好大自然既人會比較容易感應到風水
不過後天都練到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞