做左裝修咁多年 單位風水真係唔到我唔信

867 回覆
302 Like 1243 Dislike
唔通因為尷尬要match返出面咩
樓價都反映到風水好唔好,
有啲屋苑根本住到冇人想放盤
公屋其實真係唔洗大改
房署唔似得私樓咁要用盡哂啲空間嚟賣錢,所以空間上都係以最實用為主。每個位都係諗過度過,今期出得唔好過十年八載又會出過個新design嚟改良
後嚟發到財就係風水屋
之後行衰運就係閪單位
直頭今年係屋企北面 東南面放多d 紅色野試下會發生咩事 不過我就唔建議試
通常個客咪請師傅睇 就下擺位,放下D野陣落大門石級 有D無請師傅 我見到大撚獲 好似廚房互調放中間 咪提撚下佢 ,風水有問題,管理署有機會要你還原,因為我從來都唔SALES 人做呢D野,全部係客要求呢D客好有性格, 多數唔撚聽你講 ,以撚為你覺得麻撚煩唔想做

兇宅通常都古靈精怪,同唔夠光猛,好似有個上手業主南亞佬 租出去,大大幅牆油左紅色
風水屋呢樣野除左某d特定既特徵之外
主要都係人夾人 除左睇地運之外
就算知道你岩住某個地區
同一個屋苑唔同層數都可以好大影響
話唔信班人成日舉例外國某某人唔睇風水
咁人地行緊大運 佢揀住咩屋都會順應佢個運而揀中好既屋企
至於行緊衰運既人揀既屋同樣都係跟返佢個運一樣衰

利申:有跟師傅 搬親屋都係叫師傅幫手搵
總之原理係一開大門,有野遮住咁囉

空間有限嘅有好過無
裝最尾果個450尺要幾錢到成個藝術館咁
巴打係想自薦?
點解你之前開post屌傲雲峰而加又讚
唔係有性格,
係行緊衰運,人地畀意見好意同你講你都覺得人地害緊你
所以先會有話行緊衰運咩都唔好郁係最好.
呢個真,隨時啲鬼佬信過我地
尤其係香港住得耐嗰啲
有時D人真係好撚奇怪

我見過有公屋撚
將原本個廁所改左做房
個廁所調左去露台位
我依家住緊個單位就 一開門就對住牆
牆後面就廚房 係唔係都係唔好?
有咩可以化解?
其實二手驗咩 9 業主見你拎住支打狗棒 ,叫你過主啦,有咩問題根本成交左你至驗到,買前叫個風水佬睇下就岩既 ,影低D相同 座向比佢睇睇
巴打 同一屋苑就話有唔同座向
但點解樓層都咁大影響?差一層景觀未必差得遠wo
鄰居唔同未買都唔會知
富商同D有錢佬唔係信風水先發達架嘛
D 客唔係做一次架麻 有個客幫趁左我 5次, 有D 仔女,姐妹 ,朋友又幫趁我
last 嗰張
唔係好似,係真係有,不過依家應該拆晒
吹到咁掂想搵你做裝修喎 有冇TG
你一日未死一日都有機
佢又錯唔哂

除非佢講到明你幾多歲之前會發達
強尼喺總有一瓣講過
應該係嗰頭 但係唔知邊個花園
佢住頂樓好猛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞