同男朋友一齊咗四年。。。。

530 回覆
97 Like 490 Dislike
咁樣太侮辱shiba 人地上過球幾再落返黎 依件?收檔啦
唔好睇死人, 一陣分咗條仔好似gme 咁爆咗上去, 個八婆實後悔
投資最大嘅本錢唔係錢, 係時間呀! 一直模擬倉跟本係浪費時間
PT就話呢幾個月揾唔到姐full time揾都未揾過
模擬倉賺一億都無用啦
個心態都唔同
四年空窗期,一來個人已經懶咗,冇動力搵工,二來老細見到咁嘅cv唔會請。
佢只係喺度發緊夢以為一朝會炒股發達,就算用真錢玩,都係嗰啲輸一次受唔住打擊,跳樓死既人
個朋友有冇咁好死,發達預埋你 唔使你付出?
一日都嫌多,仲要一年
而家覺得經歷太多姐
過多幾年回望返其實無你覺得咁多
唔好因為咁一直拖落去
青春有限呀
仲唔快啲俾我加你T豬
冇本冇得抄,抄都不會一定勝出,你男友太傻
有賭博思想就出事
無正職 炒咩股 炒手指 都無本
你講過咁多次 都無返番正職
認真考慮下
樓豬比
屋企唔洗等佢養,但唔係有錢
上年升咁多仲模擬倉
可以預期佢既結果
炒股要有本...
無本就去借...
無必嬴, 意味一定會有輸既時候
一輸就搵家人填
真,用模擬倉一日輸10%都可以面不改容,真倉輸10%會嚇死,心理壓力完全唔同
好高騖遠就係形容你另一半呢種人
唔想靠幾萬蚊,但現實連幾萬蚊一個月都冇
空有理想,冇實際行動,連炒股都一直留係模擬倉唔敢落埸

唔好以為炒股就唔使返工,有份正職可以分散風險,就算輸幾多只要唔玩大孖都可以重新儲本再黎過。
炒股炒到唔使再返工個D要有本錢+食正個timing,好似依家好多人講嘅crypto咁,如果係一年前買就fatfat了,但依家就不了,太遲入埸風險太高。
樓主不如我同你一齊啦 ,我都想唔洗返工 求其篤下個模擬倉就有女養我
模擬倉炮炮all in
唔想搵幾萬蚊個月 想直接無收入等你養
講埋啦,佢個朋友屋企係開公司嘅,話到時佢真係要揾工都可以幫佢寫落CV入面話係佢公司有做嘢
感情問題一律建議分手
抽離d諗
當你未佢一齊 知道曬佢係點既人
再揀過會唔會都係同呢個人一齊/覺得呢個佢可以做結婚對象
定係覺得做朋友算 結婚對象會搵其他人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞