同男朋友一齊咗四年。。。。

530 回覆
97 Like 490 Dislike
佢開POST純粹係想大家知佢同男朋友一齊左四年姐
都無話過要分開 佢自己都不斷搵籍口幫男朋友兜
好老實講 佢朋友都係當你男友狗咁撚姐

真心想你男友好就一早俾份濕9 office assistant 係佢公司度做啦

根本佢個朋友當你男友係玩具 但個fantasy又美好到你男友唔想stop 咪咁囉
上年6月玩模擬倉
550%回報
我懷疑佢個fd只係屋企開公司, 佢係冇參與

雖然好多公司都會咁樣做, 但係....正常真係諗唔到一間公司點會自己take risk 去幫佢
最好百年好合 永結同心
三年抱兩就唔好啦
教咁耐
有冇咁多野教
成24歲人諗野天真到成個中學生咁唔識分析個可能性、利幣、同後果,人講佢又信你又信 無本炒西股票咩,同埋真係咁想學咁想炒返住份ft都可以學啦,用咁多藉口去justify自己嘅懶同無能 佢馮咩咁肯定到時自己成30歲人無真正工作經驗出到去有人比萬幾請佢?工都未返過學人口輕輕 唔通以佢咁不甘平凡嘅性格會肯去做洗碗渣的士同保安?定係又等佢個朋友接濟?
佢呢啲又無本事又不甘平凡又眼高手低又唔肯面對現實嘅人,不論男女一律建議分,點頂得順對住呢人 做朋友都好勉強啦
標準答案:感建分
佢個有錢朋友又唔打本俾佢炒既?
可能人地賺左好多無同你講呢
我都覺...對住D傻仔我平時都會咁撚佢地
幾廢既人都會有佢既價值
樓豬真人一定係環保撚嚟
攬住舊垃圾四年都仲諗緊可以點循環再用
一萬本都無,炒撚咩
我都係俾D建議樓主,佢同個男仔一齊4年,都唔短,佢都好苦惱。
你都講得岩嘅,呢類男人係唔抵幫,不過唔好講到咁全世界男人都係一樣嘅難保個男仔會改變呢,係咪?

樓主,你自己好好考慮斟酌啦,我地講嘅都係意見,冇一個係絕對嘅答案,你自己睇完好好唸清楚同做取捨啦
投資只係打副本,係份糧裡面攞少部份出嚟試下,佢而家成個垃圾廢人咁,本錢又唔搵,無目標、無理想,佢根本無為過你未來著想,投資可以生存就唔洗咁多人返工啦,唔好話養你,佢連點養自己都搞唔掂,真係可以分手,藉唔只係逃避責任姐,呢啲人根本無為過樓主著想,樓主值得擁有更好,試下搵個認真有目標,有理想嘅男朋友一齊搵個蝸居生活先啦,穩定咗再諗下移民。

如果一世同呢個廢人一世,將來一定唔會有好日子過,唔洗旨意可以依賴佢。
炒乜鳩,四年時間全月供股票買指數或者怪獸級公司都升咗好撚多
懶同藉口個人冇目標冇計劃就真啦
24歲女好快啲止蝕離場唔係害死自己
你想養佢咪一齊囉

講真喎 24歲 你有更好選擇
人哋24歲同男朋友一齊拼搏為未來
有啲可能準備結婚/移民
大家都係為生活出一分力

你問下佢啦 想未來點樣 有冇咩計劃
你睇吓佢有冇諗過/hea你
有幻想係好事 我都好認同佢唔想幾萬蚊打份工
但冇收入冇儲錢呢樣我一定唔能夠認同
可能突然好彩創業係真係有結果嘅
咁睇你搏唔搏囉
我係覺得成功冇捷徑

有嘅話你仲好啲 答唔出你就大獲啦
創業難唔緊要 咁都要有行動係試過做過 唔係齋講
炒股怕輸我明 但佢有對某啲股有獨到見解 如果冇用錢落過場嘅話一切都係齋up

你再諗下你自己 6年後就30歲
當你回想過去 就會覺得自己點解要哂時間
趁後生 有market 樣唔係奇怪的話
搵一個愛你嘅人 唔一定靠人養 但至少唔洗養人哋先啦
到你再大啲 你仲有父母要養嫁

如果你男朋友係富二代 你就當我冇講過
佢慘都係佢慘 你冇責任同佢一齊慘
加上佢都冇乜意志同你一齊捱
建議你叫佢進修學下嘢 有一門專業去搵食
不過見你開po講嘅嘢 我都覺得你會識諗
加油!

利申 小弟 男 28歲 金牛座(啲人話現實啲喎,我就覺得冇乜關係)同女朋友拍拖6年了
有屋企人包食住
唔返工又冇詐型

訓醒就打機
運動咁辛苦唔L做

炒下模擬倉
自我感覺良好

對世界冇貢獻
條女放假又有得屌

係所有廢青既夢想
其實大家都好羨慕你男友
玩咗四年模擬倉
今時今日, 歷史上最低息. 借都借到個本. 今日都話無本, 過多幾年, 世界又轉行高息, 到時就係話息口貴, 驚俾唔起息.
20年前高息就話無本. 香港地, 你開個IB, 打入去10k, 已經正股可以孖到上2倍. 大路野上到8,9倍. 仲要係香港地, 你炒到幾多, 9成9入你自己袋.
其實佢想全職炒股冇問題 但佢要賺左d錢先
先唔好話多 儲返二三十萬 咪慢慢炒囉
冇錢炒條毛咩
要你餐餐食飯都請佢
唔踏踏實實諗將來
一味聽朋友講、同埋諗住投機取巧
其實都愛你有限啦
都一齊咗四年
如果真係愛你嘅話 點都會諗吓未來
同埋確實做啲野去同你一齊建設未來
所以你都係唔好再自己呃自己啦
哈 開心仔又多pair分手
到時佢發左你咪又係想痴返埋去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞