同男朋友一齊咗四年。。。。

530 回覆
97 Like 490 Dislike
今年大家都24歲。20歲已經同佢一齊。
但由幾年前大家畢業之後佢一直都冇搵過工
因為佢有個有錢朋友同佢一齊創業同教佢炒股票
但又因為疫情關係創業嗰度就暫時擺住一邊先,依家佢個朋友就一直教我男朋友炒。
但佢冇乜錢所以一直都係住模疑倉學住炒先。
呢幾年佢都有搵過part-time黎養活自己,但份份都唔係做得長。
而家就成日係屋企學完炒股票就係到打機睇戲,咁當中佢都有繼續搵part-time嘅,不過近呢幾個月就話搵唔到
我咪同佢講話,一係你而家打住full-time先。等呢個疫情過咗你就辭職再去創業都得,佢就話佢話朋友建議佢唔好做全職住,揾住PT先。因為話如果咁樣就好難夾到時間教佢炒股。
我問佢其實都幾年時間,你一直都冇進展過其實你想點?佢就答我話人生仲有咁長日子依家要拼搏下先,佢話佢唔想一世都就係揾幾萬蚊生活。

大佬呀你依家屋企又唔係特別有錢,雖然你屋企唔洗等你養姐,咁你自己都要食要洗㗎。。
我有時同佢岀街都係請佢食飯,有時佢唔夠錢都會俾錢佢。但每一次講到問佢之後生活點算,佢都話唔想靠幾蚊萬人工過世。。

我依家都唔知點算,完全對佢末來都係未知。
有冇人可以教下我點做。。
趁後生...
係囉.. 唔通等多4年 28先走咩
感建分

又一pair準備分手 開心
分手喇 唔好拖
冇本點炒 傻閪一個
一係你養佢 一係分
但佢創業嗰到keep住呢幾年都冇進展過雖然佢對股票知識都增長咗唔少,但一直都用緊模擬倉。。
講咁耐永遠唔會講自己搵幾多
佢話佢打住PT先,但講真丫。PT一個月揾得幾多?洗完都冇餘錢投資啦。
感建分
佢對你好唔好?
痴撚線咁都有女典解禾無
本呢?
當自己二世祖幾億未開頭?

如果真係要創業 要炒股
一早搵左方法搵錢返嚟啦

跳晒step
咪撚同佢傻
我揾好少咋,岩岩岀黎做野垃圾科得萬幾蚊
分手喇. 唔好比佢揸妳粒LIN
呀女唔好再無條件包容佢
咁樣只會令佢越嚟越廢

想佢好就比啲危機感佢
太安逸會造就垃圾男人
好彩呢個世界有呢啲廢柴墊底
佢就係對我好好所以我先同佢一齊咁耐。
上年你唔係話分咗手咩
佢係咪呃9你其實個倉唔係模擬倉
真心分手,首先你問下你自己個心想唔想同呢類人繼續一齊,通常第一下既回應就會答到你點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞