同男朋友一齊咗四年。。。。

530 回覆
97 Like 490 Dislike
趁後生,快啲搵過個啦
唔使搵個大富大貴,起碼搵個有上進心
唔使搵個養到你,但起碼搵個唔使你養
明白一齊左4年要分手好唔捨得,難過掙扎點都會有
但如果一直唔分,下半世只會後悔
真係好愛佢嘅,不如畀幾個月時間佢改變?
一齊傾個deal? 如果佢都愛你就會肯改變
唔改就分手啦,佢都唔為你/ 你地嘅將來去打算
所以?
你唔打本
賺到錢都可以唔分比你嫁喎
最後只會冇朋友做
咁樣傾成兩年都係咁,你真係要比啲壓力佢好喎、問佢幾時會結婚,比個期黎做目標又好deadline 又好。世界好現實,雖然佢對你好,但愛情唔係飲水就飽,你唔奢求佢大富大貴,有份安穩工作已經夠嘅,佢都係發夢發達唔理會,咁你要唸清楚,大家一齊到30歲,大吉利是散左,你係30中女,佢仲係30壯年男,你會好蝕
炒股要返工對沖
但每一次講到問佢之後生活點算,佢都話唔想靠幾蚊萬人工過世。

我笑撚咗
佢依家係連幾萬蚊人工都揾唔到呀
四年都玩模擬倉?早d買股TSLA都係千幾港紙,玩四年都冇留意到TSLA GEM呢d痴線妖股?
同埋冇本既話炒乜撚股,創乜撚業,踏實少少打工儲左錢先啦
講真,做兩年野打牛工都最少儲到十幾廿萬,中間有投資下既話仲多
佢應該係驚打工,唔想踏實做野姐
打工發唔到達係真,但事實就係打工係最穩定既搵錢方法,你一蚊都冇做到乜鳩?
試吓同佢個有錢朋友亙含
我咪同佢講話,一係你而家打住full-time先

離地到呢, 人哋part time 都搵唔到仲要人搵full time
知佢夠蠢 你又肯幫 唔通同你好撚fd 一齊分享喜悅啊?
再俾10年佢都係咁因為佢屋企無壓力,有你+佢朋友咩都唔憂,根本無動力去脫離舒適圈,得閒望下模擬倉打飛機就心足.....
四年都係咁都唔放棄

不如同我一齊,我三大first hon有上進心,米八,18cm
推條女出去做雞咪有
分手,呢啲人未發達已經咁大想頭,唔會比到幸福你。

襯後生搵過個,後左30 就好難搵人埋單
輸撚哂就Reset由頭計過
即係冇plan

呢樣嘢你做緊 4年啦
咁都唔排除有少數好似shiba咁既奇才
但At least佢個模擬倉要有d野睇到
如果學4年都跑輸大盤,咁就點都要放棄啦,因為佢連正常既投資水平都未有
玩模擬倉當學咗野佢家人都幾忍得
都係想你知難而退姐
我都幾肯定佢人生Plan入面無你
佢想趁後生take risk, 而你就係佢既負擔...
Side 氣啦
炒股都要有極錢咖$10刀仔鋸大樹咩
扑左野未
炒股咁簡單就唔會咁多人跳樓
係你哋d女人逼成㗎 要條仔上進有錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞