同男朋友一齊咗四年。。。。

530 回覆
97 Like 490 Dislike
玩模擬倉真係得淡笑
大把人都係咁,諗對方多過諗自己,你未見過啫
唔想成世萬幾蚊,做人踏實d吸收下社會經驗再講啦
自己有咩料就係搵到幾多得幾多,佢以為自己比其他聰明定係佢知自己比任何人普通唔認命所以想玩投資?定係覺得自己係coco 哥一個世界仔
但我所聽到既係一個避世既籍口
如果成世搵萬幾,証明你無能力向上爬咋
佢呢幾年時間已經做到好多野,坦白講,幾年前既我畢業真係萬幾,幾年後既今日既我已經幾萬左,佢仲企係起點到諗點開始跑最快
佢有冇時間表?想諗到幾時
我由基層冇樓到有樓,再到依家諗梗賣唔賣樓去外國

我唔會話分唔分手,路係自已揀…
但我就覺得男方思維好幼稚,祝你好運
冇番十萬八萬閑錢,場都入唔到喇,點炒股票呀,咪撚玩喇
大把人把口係咁講囉
千祈唔好分,樓主應該要同佢一生一世

唔好放出黎害左我呢d小女孩
你唔做雞點養佢呀
總係有班少年股神覺得炒下牛熊可以發達
咁弱智都有女
對你點好法先?睇個樣佢仲未有生活嘅壓力,到佢大個左,有意識到自己嘅不濟,到時佢嘅生活壓力一定會影響到自己情緒,關係都會變差
玩模擬倉真係傻閪
想知佢創咩業
樓主留個tg
俾我開解下你?
轉真錢下場,爆倉,借錢補倉,再爆,自殺,完。
你估真係咁多股神咩,你無份正職做本金back up 你資金來源,你同佢一齊,守寡多過發達,仲要唔擔保佢發左達仲要唔要你。。
財政獨立
自己搵錢自己洗
佢對你好就得啦
無咩希望,分手吧
走啦 幫人教仔咩
你咁叻咪搵埋佢果份囉,又話男女平等。
你咪話,你依家唔出去做嘢,邊有錢去炒股?邊有錢去錢滾錢?

當你賺到20萬去炒,點都好過你依家玩模擬倉或靠幾千炒。

P.S. 妳都係分手等佢脱離comfort zone獨立吓先啦,佢仲發緊夢。個個炒股會發達就唔會咁多人跳樓。
無錢點創業?你男友係技術宅寫code高手個類?係嘅話無理由搵唔到part-time周圍都請程序員.
其實佢話模擬倉會唔會係呃你,其實佢已經係連登股神身家千萬嫁喇?
佢躺平緊 你唔躺平就分手啦
笑死 唔想成世搵幾萬 但根本未入過社會
一畢業唔搵工
宜家市道咁又有空窗期搵唔搵到FT都成問題
炒模擬倉同落場個心理點同
不過算啦 繼續冇工返冇錢儲都應該冇得落場炒
炒上百萬係有人得 但起碼都十萬本金開始啦
樓主唔會理啲建設性既留言架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞