同男朋友一齊咗四年。。。。

530 回覆
97 Like 490 Dislike
先唔講有冇可能發生, 講出口你怕唔怕醜, 面唔面紅
真係開始懷疑你係假膠, 你條仔又冇技能, 又冇錢, 咁搵你一齊搞生意係做乜撚? 坐係到等數錢?
退一百萬步去講, 就算係真, 可能佢個朋友好撚有錢, 好想接濟你條仔, 所謂炒股創業都係為佢自尊去諗
你同你條仔又好唔好意思白食人地先? 仆街講句, 賣瑞士山區肺, 搵夠想比人賺下, 都要個啊婆撳錢買貨啦

無論炒股定創業都係要本錢, 除左錢之外, 都需要用腦同時間, 心理質素又要好
創業更加係需要好多精力去搞好壇生意, 冇屋企人照既話唔係特別叻, 你就要特別勤力, 你條仔又有乜撚野?
你兩個都咪撚再發夢啦, 認清事實, 係冇料就冇料, 係懶就係懶
唔好講乜鳩野炒股創業啦, 連第一舊錢都冇, 創乜柒啊?
呢d人都已經唔係旨意佢還
而係借比佢姐係佢唔使自己努力
繼續hea
做咩要屌醒你同你有親
你鍾意繼續浪費時間咪繼續
你無曬青春又唔係我
唔好分手放呢啲廢柴出嚟 一個願打一個願挨其實你地好夾
其實個朋友係咪真實存在?
定係幻想出嚟?
如果係真都係啲豬朋狗友
假CV都講得出嚟害人
佢講得無錯啵, 佢的確唔想靠幾萬蚊過世, 因為佢連幾萬蚊都唔會有
你走左佢就會做翻野
你先係主因
真知灼見
樓主仲收唔收男朋友我識自己沖涼食飯
譚仔啊姨都高貴過佢條仔啦如果唔係虛構出嚟嘅話
睇完
點解我冇女
感建分
如果係假我都唔想打咁多。。
之前我話創業科技卷果d問個fd玩唔玩,但因為個疫情放低左咪玩下股票囉,而家我教緊我個fd玩股票佢見我赚咁多佢問我咪答,我叫佢唔好打工係講下笑啫,樓主其實你係唔係講緊我教壞你男朋友,點解個situation咁似?
根本就係女人嘅錯
你平時見到嗌分手嘅都係女人先
呢個係事實黎喎
笑死
過幾年結婚?
結婚唔洗錢阿?
十幾廿萬走唔甩啦
仲未計你要買樓
買樓都唔洗諗架啦
唐樓既首期你地都比唔起啦
結婚租劏房囉
溫馨小窩
你地一年儲到幾多錢阿?無十年都唔洗結啦

如果你唔搞婚禮
唔影婚紗相
唔請飲
跟老豆老母住
就得既
不過如果係咁
不如依家結啦
反正唔洗錢
佢識諗話人生流流長唔想幾萬蚊就一世 又話搵pt因為朋友話ft好難搵時間教佢炒股
佢係咪調轉晒黎諗 正係識諗到咁遠 但冇諗自己當下都搞唔掂
你人生流流長夠可以慢慢叫個朋友教佢炒股 自己搵份ft起碼夠自己洗同儲個本黎創業炒股先呀
依家連本都冇 自己都未搞掂 學咩人講到咁遠
食lunch無聊幫你開咗支卦
首先你地覺得大家有共同目標咁樣努力緊
係會繼續同佢拉鋸嘅 因為你都仲係相信佢係努力向緊嗰一個目標邁進
當中你會繼續付出 亦認為自己嘅付出係會有回報嘅

結論係 其實一切都係自欺欺人
我唔係感建分嘅人 不過睇過款建議乜都冇用因為根本自困左
其實咩都唔搞 淨係註冊
係要錢的
Come on James
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞