[Howay the Lads] 紐卡素完季賣盤未討論區 (39)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
邊度有5後衛,好多時得2/3個,尋日心雄,亂咁上晒去,尤其卡夫芝士都有幾球好似右後咁上左去,但又冇人落去補位,進攻好左,但唔會夠輸,希望快d 攞到個平衡
有幾球右路好多人,好似錫菲聯咁

但波底問題,差唔散人地,要回後
搵ASM返中後場拎波, 真係戰術大師
尋晚最on9係
希頓明明係防中
無啦啦上到咁前
仲要疊亞
佢應該留返後面
做中堅前面嘅第一道屏障

如果要起前面做壓迫
一係出大長工
依家兩頭唔到岸
佢次次overlap上去到右邊底線都好似史提芬泰萊打右閘咁
我琴日睇有一刻諗過係咪想學錫菲聯前季中堅都上埋去助攻咁
同意上面有巴打講,其實都係正面野睇,隊波好明顯積極左壓前左,係希望盡快拎到個平衡
其實防中位係要補,而家真正防守力強既防中得希頓一個
但佢次次落去都係去到死位
其實拉返希頓打中場中,叫佢唔好衝上前就得,光頭就棄用啦(肥布愛將)
一係佢一係呀朗,兩個拎到波就突破再分邊,問題係一失就大獲
睇下洛哥黎到,邊個會做犧牲品
光頭/希頓/呀朗
無光頭機會大啲,無埋牙朗搵鬼攻
其實上季季尾已經係咁

今場仲見到佢做埋派牌果份,痴撚線
我地二邊後衛真是太弱,梅菲入波但防守不好。
中堅咁多人都要芝士客串,唉。唯有希望隊長,費南,杜美復出會好些
輸為係上一輩啲產物黎
3中堅要成隊都有一定機動性
輸為個作用好細
佢打41212既1果時踢得好好
而家要佢踢532既3幫手進步就柒曬

不過打4後防用murphy ritchie打閘真係形同自殺
Shelvey係最大機會留低
你睇shelvey落場去到長工上場呢段真空時間中間完全無人識分波

跟住就搵asm落到自己半場拎波用

長工出返黎先叫好返少少
我都覺光頭係必出咁濟,除時拉希頓打右中堅
光頭一換走攻勢接近0,冇人識交波
講真,你要出光頭就唔該搵個正宗防中拍住佢,而唔係得佢自己一個係中場中
希頓果日似踢緊右中場,係咁落底
咁就係肥布問題啦, 自己球員都教唔掂
佢呢隻532左右中場中要識進攻

所以應該係洛哥同阿朗踢

Hayden上季打41212果幾場係幾好,作客贏拖肥係代表作,但之後收league

布魯士之後就整咗個532,仲打起埋murphy

不過呢個陣其實無hayden啱踢既位
要打返41212左右閘就唔可以用murphy同ritchie
光頭上場打到派路咁 實要加度素幫佢搶
532 中場出 洛克人 hayden 同阿朗 咪得囉
咁d波永遠只係識係一邊死去,另一邊空曬都無波到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞