台灣又停電

646 回覆
117 Like 14 Dislike
唱衰台灣肯定五毛嚟
與其海水化淡 我覺得佢哋要改一下收集雨水嘅方法 點解要改為喺大廈頂收集雨水 因為而家好多時落雨都落唔到去水塘 我早幾年睇過講有關全球暖化對台灣嘅影響 話會係最嚴重嘅一批 氣候難民 台灣承受唔到太耐嘅時間冇颱風
另一方面由於當年係由美國方面幫手水塘 而美國嘅設計唔啱台灣嘅地形地質 但起好咗好難改 即係開壞左個頭
唔玩核唔玩煤都無錯
完全封鎖
台灣基建
好明顯全部共碟
話要發展綠能 講到核能污染環境 屌啦星 點知仲要起多個火力發電廠 呢幾年D電長期都係岩岩好 一到夏天個用電比率長期都係紅色
垃圾地方 係得奶台連登仔先吹奉
話時話德州又係誇張 明明係美國點會搞到好似台灣咁嘅人笑
一早block 左你
台狗賭性堅強,個個都搏會有一兩個風黎填水塘,好天都懶得斬落雨柴
點知舊年蔡英文天氣之子上身,一個風都冇,咁咪仆街囉
你咪係條五毛囉
而且冇遇到會冇咗水力發電 而家得返其他 咁咪賴嘢
之前台灣旱災,水力發電係用淡水定海水?
台灣應該考慮混合模式發電
第三世界國家
電呢啲基本野,應該揼多啲錢搞好佢啦,台灣咁細個地方,反而更加要注重基建,本身都無咩資源,連電都唔穩陣,電子業都搞唔掂了
我想話呢幅圖差唔多係10年前已經比台灣人鬧得好緊要 不過相信香港人應該近呢幾年先見到呢類消息 其實好耐之前已經有咁嘅情況
五毛幫手監督台灣政府搞好能源問題係好事來, 唔停電, 班環保膠唔識面對現實
第一次解到,第二次就無人信你真係無事
所以就要改變收集雨水嘅方法
發展綠能咪碌撚囉
傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞