台灣又停電

646 回覆
117 Like 14 Dislike
比支那搞
其實晨早招咗標 喺台中對開起風力發電 但一定嚟唔切起碼都要202幾年
本身個三個核電廠都唔玩得好耐 一嚟設計舊 佢好多基礎建設起嘅時候都係有美國援助 但啲嘢未必啱台灣用 起壞咗個頭 做咩都難
不嬲台灣政府透明度都唔夠高 但香港嘅透明度係一夜之間跌落個底
支那特工真可惡 整完一次又一次
本身基建已經差 而家缺水缺電爆疫情更加睇得出台灣唔適合長住
香港政府連奶都唔識奶 做埋啲嘢連中國大陸都say no
台灣人識做愛發電
怕乜?
睇黎蔡英文個deepstate 仲未肯投降 侵再一次比警告佢
要最快速增加發電 太陽能版應該是最快 而家台灣日日都冇雨落 一日都黑都一個大太陽
其實台灣而家仲有搞緊一個地熱能 之前睇過有專題報道 以前失敗係因為技術不足 其實我懷疑用地熱能爭議冇咁大 之前都好似唯有個計劃喺台北嘅山上起 好似係陽明山
綵排緊到時比中共打到斷電的情況
仲有一個救星 就係地熱能 問題係點樣先至可以同嗰啲冰島日本呢一類國家買技術返嚟用 要做咗呢一點就一定同外交政治有關 再一次避唔開兩岸問題
其實係 旱災真係好麻煩
其實有一個廠好似宜蘭起緊 但就算真係搞得成都要10年八載 要環保能源最遲都要三年後先成事 因為而家仲起 搞嚟搞去都係冇辦法解決燃眉之急
你是白人? 去到那你都是個支那人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞