台灣又停電

646 回覆
117 Like 14 Dislike
講就天下無敵
你講出嚟都畀人笑啦 台灣依家大風向一定係屌佢用愛發電 睇一睇小英fb就知我真係幫唔落手 真心唔抵幫
玩政爭就係咁,釜底抽薪賣走燃料棒
要國民黨人亡政息,只要核四重啟唔到民進黨就立於不敗之地
證明唔到核四有用=民進黨順應民意廢核無問題
又邊撚個撳錯呀
On9

咁你咪斬腳趾避沙蟲
斬撚成個山頭 分鐘污染勁過燒煤
台灣咁撚窮,就連檢測都要自費,點樣資助
乜嘢年代,飛機都會隧機咁係咪全球停機?
大亞灣起咗咁耐香港滅省未?
呢個佢真係幾年前自己攞嚟
果陣公投廢核 又減火力廠
已經有連登仔笑佢地用愛發電
台灣未做過呢啲冇經驗啊,仲要人員陪訓呢
你覺得咩叫核四,四之前係有咩野
台灣未做過核電
凡行過必走下行跡,當初係民進黨叫停核四的
況且陳水扁無執過政
英冶時期,香港不能起核電廠,因為一出事既時候香港人退無可退

以後,或者香港都會有核電廠,我不會覺得意外
經過今次都唔改 下年小英收硬皮
核電

一有核災,台灣就亡國
乜嘢年代,飛機都會隧機咁係咪全球停機?
大亞灣起咗咁耐香港滅省未?
台灣未做過呢啲冇經驗啊,仲要人員陪訓呢
經過今次都唔改 下次小英收硬皮
下屆應該係kmt執政十年
原本歲修完畢的時間是:

麥寮電廠3號機於5月19日
核三廠1號機組於5月24日
林口電廠3號機在6月02日

今天靠麥寮電廠3號機提早上線救援
明天靠核三廠1號機組提早上線救援

核電廠跳過檢查
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞