台灣又停電

646 回覆
117 Like 14 Dislike
選完之後台灣人有痛定思痛想揀個有遠見既政黨咩
咪又係沉醉係民主既勝利,奶共國民黨收皮就無左件事
而家出事就唔笑得
呢幾年好似好幾個新起電廠方案都過唔到
有冇台灣住既清楚咩情況
想解燃眉之急
等落雨囉
環團吖嘛
DPP果斷D當人condom咪咩事都冇囉
屌你都on撚鳩
共產黨大躍進 文化大革命嗰啲係咪又可以賴返國民政府呀以你呢個邏輯

事實就係人地89年就話要起核四 1999年正式動工 2000年阿扁就話要暫停興建 有無解決方案呀? 無
你同我講話怪國民黨執政? 當人真係唔睇歷史架
一日最衰都係馬英九
你知唔知solar panel efficiency幾低
而家備轉容量有問題係發電機組不足導致
你講返廿年前做咩,唔通起發電廠要起廿年咩
都未計蔡已經係第二任任期
呢啲嘢唔會今時今日先知呀麻

係做得好嘅話學阿扁用4年拼人地8年起好條雪隧比人睇k到連戰一地都無啦
咁多樣一齊嚟
邊有咁橋 冇紅暴匪曱甴攪鬼先奇
燉民國之前係日本 日本都係行100
DPP能源注定俾人綁手綁腳
特別依家地方大敗好似肥燕呢D玩下野
仲有自己本身同環團反核個D走得又近
手車勁D轉下髪夾彎囉
咁搞法,打仗實仆直
即係今日台灣等於90年代前嘅香港
佢政治上的確向到中間選民靠攏
但左膠議題上唔得
今年可能真係老共攻台最好時機,台灣真係要慶幸係開波之前發現呢啲漏洞,如果打打下先發生就真係唔使打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞