台灣又停電

646 回覆
117 Like 14 Dislike
一時話平一時話貴
以前都唔覺支那要統一臺灣有幾難,原來切電就收皮
港燈早排同CLP 傾掂長期輸電細節,兩電反正本身有聯網,不過搵唔返條新聞。
又係果句,台灣搞成咁,又係上面罵D人五毛,pr縱容,盲目撐,搞到不務正業都可以嘴炮上位

台灣好多火力發電廠已經老化,設備係七十年代,又要ban核電,但火力發電又唔爭氣,究竟想點?真係用愛發電?
好廢,好彩中台唔係戰爭狀態
叫環保撚用愛發電啦 南部D台灣人依家好不滿成日南電北送
國民黨本來係仲攪緊核四,就係民進黨迫馬英九停建核四,早排仲要拆埋燃料棒。
其實仲係戰爭狀態,因為未簽和約
呢獲搞唔掂 民進黨好快下台 天都幫中共
嚟緊KMT又執政肯定又會搞番,到時真係徙錢喇
係民進黨迫馬英九停建核四架,個時唔攪事家下未唔會停電囉。
之前台灣政府話綠能 最快都要2025先要有機會2成
但係2025已經總統大選完 到時發生咩事根本唔知
關左核電既過渡方案 居然係起台中港起多個火力發電
個問題核心係環境保護 係未核能發電既污染 會多過火力發電
仲要宜加民進黨話想吸引台灣人番去設廠 但係最基本既發電用水都未做好
點攪
證明上次根本唔係員工出錯 求其搵條友食死貓
我第1次去台南高雄都係咁諗
D基建真係差唔多
更主要原因都係利潤管制
兩電成日起新野發大個資產
發多左電自然要拎去賣
大陸本身又唔夠電用
邊有製造業國家係靠再生能源架,德州早排啲天價電費單就係過份傾向綠色能源,天氣一差就仆街。
唔同意

就係支那係左近先要起核電
水風煤天然氣無論邊樣支那都炸撚梗
但核電佢炸完就攬炒埋自己成個沿岸
台灣最緊要起多幾間,支那打過黎最多咪一齊死
你問民進黨啦,佢地反核。
咁民進黨迫到馬英九停建核四就知到今日後果。
無記錯台中本身好似都有火力發電 空氣污染指數長期爆標
點解就果個又要起係台中
早排拆左燃料棒,無得攪。
德州出事係自己個垃圾deregulation電網冇做防凍coating
十幾前出過一次事都唔改
el paso係全德州唯一county冇停 點解?因為佢醒目拔落全國電網而唔係佢個垃圾獨立電網
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞