台灣又停電

646 回覆
117 Like 14 Dislike
開緊
我唔明民進黨點解要急到一執政即刻嗱嗱聲將啲燃料棒賣晒出去,一時三刻賣唔到都要送咗去美國放住先,好似一刻都唔能夠留喺台灣本島,驚住隨時重啟
台灣覺青民進黨反三接天然氣又反核四,用愛發電??
佢哋每分鐘幾百萬上落,雕刻左一半嘅晶片突然停電可以成塊bye bye,生產線唔會得一塊
生產線因為停電而停止運作一定會蝕勁多錢

所以做晶片好要求穩定性同良率
真,核電算係最折衷嘅辦法
一刀切又無更多嘅再生能源生產電力
一到高峰期,有咩事就停攞自己黎搞
台狗
等睇TSMC停埋電
唔關民進黨事
三接係政府推,只係環團同有市民覺得會影響藻礁生態所以反三接
就算佢哋個電網真系停電,佢哋好似都有後備燃料發電機,都可以頂一兩日
停電連口罩都生產唔到
台灣真係
起核電又死唔起又死
支那賤種豬
法國有得走,台灣係個島仔
能源哩啲平民識條鐵咩
比佢地渣fit根本on撚鳩
不過dpp都唔識得幾多 成班文組治國
解放亞洲
有咩事好像日本咁 D人都無地方走
依啲先係現實,去過台灣就知台灣幾垃圾,啲地一忽忽、電線又外露、一地都係檳榔啲市況同支那無分別,至於啲基建個個有眼睇,一星期內兩次大停電又大停水,仲話叫啲外資投資落台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞