台灣又停電

646 回覆
117 Like 14 Dislike
前排台灣政府仲用緊亞洲四小龍黎打飛機...
唔講以為仲停留係2,30年前
屌你dse geog啲記憶返晒嚟
澳門
小心啲咪得囉
講真日本都係唔好彩有地震又海嘯幾廿樣嘢炒埋一碟
佢本身真係冇遇到係咁嘅
咁但係有個外國咁嘅經驗之後你做得更小心咁咪可以囉
你可以參考佢嗰一套準則定得再嚴格啲咁就可以㗎啦
有時又諗緊會唔會改咗用220V個電力負荷可能會冇咁犀利?
因為當年南韓都係因為咁改做220V
咁佢完全可以用南韓嗰套準則
220V 60hz
同佢自己個冷氣機電壓無縫接軌
仲有南韓有經驗可以去參考吓
驚咩吖 真話係唔岩聽
就算俾人block 唔通會痛咩
但我都好掛住台灣 夜市 台妹 風景
屌!!!!!!!
我唔同意 左右用黎概括其實都仲可以
只不過好多時網絡討論 根本冇人認真了解唔同時代既左翼派別思想同右翼派別思想
鄉下地方係咁
問題係你個黨意本身都係政治聯盟引致既自相矛盾
好似民進黨一面講抗中保台 一方面又唔敢行徵兵制
一方面用愛國主義思想團結年輕人
一方面又用自由主義既利籠絡年輕人

係大方向上 例如中國問題上民進黨係可以雙管齊下
但具體政策上 佢地內部爭端一d都唔比民進黨同國民黨之間既細
環保撚唔洗用電,停電最好
你又真係咁認真同條傻鳩小朋友解釋
咪玩啦,台灣係比上不足、比下有餘,有排都未到垃圾級

台灣拍埋歐美冇得比,但留意番用亞洲難度開局,有今日成就都算係SR級。成個亞洲得日本好過佢,南韓就贏一個身位。

有黑道但不至於隻手遮天
有地溝油但仲有渠道爆料
民進黨偶爾戇鳩但好過獨裁政治
冇種族衝突、冇宗教戰爭
唔算有錢但唔冇飢荒同文盲

恐龍法官係戇鳩,但你再望下香港個軍事法庭,笑得出咩?
傻閪唔肯認自己柒
2021啦,自己GOOGLE下咩叫ABWR,係咪以為一定好似紅色警戒咁先叫核電
我都係咁話 理條傻西做乜
睇佢d理由就知佢根本唔熟書
覆完一大段野條友都淨係識紅色大字講埋啲鳩野
發覺屈唔到五毛就跳左制
蔣經國果時就係
台灣有左TSMC 已經超越左四小龍存在。
除咗台積電仲有咩
而家台灣人都笑鳩自己了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞