台灣又停電

646 回覆
117 Like 14 Dislike
漢翔,專門做飛機螺絲。
但普通人分唔到利益
都有請人做,咁計台積電普通人都分唔到啦,你大學唔係修電機/物理/量子力學,台積電都唔請你啦。
普通人可以買台積電
民進黨不嬲係左派啦食lgbt、反核、環保條水
講到第一日知咁

台灣依家需要一個保守但台獨嘅政黨,去收割國民黨班老屎忽
就係無,最接近係柯P
停電抗疫?
咪柒啦,全世界核電廠標準差唔多
地唔地震帶都係同一個最高抗震級數黎起
仲有核四已經係起好左
So?
台灣一早有3部核電廠,只係綠營一直係拉票個陣用核廢料冇得處理/地震斷層etc.依家先搞到起到一半停起龍門,所以係明明一早已經用到自己搞到冇得用咋。
而ABWR個設計就係為應對依種特別情況而開發

乜鳩一海之隔支那夠話武統台灣,人呢?
鬼唔撚知打鳩人要打人地啲重要資源咩連登戰略家,人地要打一早打你其他3個廠啦,洗撚等你起完先打?
咪係,依家打仗仲邊會打發電廠,根本就唔雖要
美國打伊拉克都冇炸發電設廠
選址不當 距離斷層太近
如果共匪登陸,全台灣停電,有冇著數,起碼共匪唔可以下午係西門町喝茶
唔使台獨
其實保持現狀就已經夠
蔡英文其實近呢幾年都只係講中華民國再台灣呢套觀點
你呢一種叫做獨台/華獨 老一輩傳統台獨派係完全唔收貨 不過佢哋唔係社會主流意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞