將1100萬方塊化成思念,hololive粉絲抱病臨終前完成《Minecraft》驚人創作

459 回覆
1428 Like 22 Dislike
WOW
我覺得燃盡最後生命去做一樣野真係值得respect
真 如果佢覺得寂寞仲會唔會做咁多 到死前都做緊?
respect
致上最崇高嘅敬意
Respect
就算有朋友有女都冇可能日日響醫院陪佢咁耐啦佢個channel咪就係佢個fd幫佢up
就當佢冇人冇物, 而家有班vtuber做心靈寄託已經好過就咁等死啦
屌CLS整左幾耐
係咪過勞死
的確 寂寞唔單單只睇現實身邊有冇人陪定點
我覺得佢嘅最後一刻心靈上過得充實 有一樣最珍惜嘅興趣陪住自己到死 絕對唔係寂寞了 對佢嚟講已經係完美嘅Self-actualization
佢釣魚味濃啦
眨低人地興趣從來都唔係乜野好行為
wow 既一個公會會長
出殯時成個公會+n個有交流過既玩家送行
wow 都有網上活動(唔係zoom)
依家都好似專登有個npc係致敬佢

日本FF14都有個光之老豆作者Maidy今年走咗
製作人都出文記念佢
佢最後係講I have no more regret.
Respect
一路逐條片睇返 真係好
編輯者言:
1100萬塊是他獨自在醫院完成的數量
他說:如果我沒來得完成的話,他朋友會接手完成的
但他做到了
用生命最後的喘息發了瘋似的戰鬥

譯自:
https://www.reddit.com/r/Hololive/comments/n9x907/kelanduo_the_legend_who_made_the_worlds_larggest/?utm_medium=android_app&utm_source=share
絕劍黎wo
就死都打到爆機先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞