將1100萬方塊化成思念,hololive粉絲抱病臨終前完成《Minecraft》驚人創作

459 回覆
1428 Like 22 Dislike
如果呢到係reddit 你上撚硬cringetopia top post
睇返原來佢已經否定晒所有風景畫肖像畫
不愧是藝術大師
連臨死之前想用自己有限既力量去做自己鍾意既野都要比人屌 有啲香港人真係好痴線 仲要格硬拉埋西方價值觀黎加強自己個睇法 我諗你係自打嘴巴 人地鬼佬咁尊重創作自由 你所睇到既都係同你一樣係啲成個毒撚心態 乜鳩都要屌個啲人 以為自己清高睇野深入識好多野 但連基本既自由民主平等概念都唔撚識既毒撚 係啊講緊你係毒撚啊 仲要係最撚垃圾個啲毒撚 通常個啲毒撚最自我中心
冇gura 負皮
清咁你係咪沉迷動漫女角先25歲A0
三角形fans
Respect
最後個地圖只係儲存你佢個account到

定係會係邊個server定要有另外一個人backup

會留存到落去
用MC地圖畫做到呢個效果本身就夠創新創創意
達成手法更唔係一成不變
我諗你係果種睇唔起背後技術層面作改變同努力既人
無EN無ID
咁你沉迷啲咩令你25歲A0
完全封鎖
有玩過就知有幾癲 用咁多張地圖再拼埋一齊 一張地圖有冇100X100格?仲要計埋3D位
Mincraft應該出post黎記念下呢位咁熱愛MC既玩家
首先有做呢樣野既才華同技能唔代表佢係一個好有創意同獨創性既藝術家,亦唔代表咁就冇價值。呢件事值得令人respect既重點唔係件事有冇獨創性,而係一個人到咗生命的最後階段仍然堅持去做一件佢認為有意義既事。對你可能冇意義,但對佢自己同埋一大班fans可能意義重大。喺呢件事上冇人有資格替作者感到淒涼或可惜,因為作者以有限的生命拼命的"活著"。就好似《生之慾》裏面公務員主角知道自己得返幾個月命,最後窮盡生命的最後時光為的就是回應市民訴求去起一個公園,最後快樂的死在那個公園裏。希望大家對呢個世界人和事多啲欣賞,尊重別人,尊重生命﹗,
請問大師您啲寶貴嘅時間係花係邊度
你咁尊貴 肯定唔同於常人 每分每刻都一定好有意義
介唔介意分享下 我真係覺得你好型
咁鍾意獨立特行既就唔好學人呼吸啦
唔係點做上等人吖
YouTube下面有條link可以download個地圖
愛嘅極致
學你話齋咪又係畫一張咪又係係幅畫紙到上啲顏色,一成不變,我覺得我最高尚,我睇開概念藝術。我最多變,勁過你,我睇開啲野最藝術,我最叻
respect. 係愛呀
2021喇
唔好仲咁小朋友care啲咩cringetopia top post啦
正皮負皮你班友
九十九個現實都係垃圾Loser
你會唔會Care 一百件垃圾對你嘅睇法啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞