將1100萬方塊化成思念,hololive粉絲抱病臨終前完成《Minecraft》驚人創作

459 回覆
1428 Like 22 Dislike
press like for respect
請問巴打你有咩大志人生幾有意義
人生既意義從來無一個標準
其實...用個心去讚下人係咪會少咗忽肉
完全冇講concept啵 咁樣就叫講咗你嘅審美架啦?
如果你唔識講 咁應該反向引證咗你審美能力唔多高啵
你都識講 你覺得 你鍾意 你相信
全部都係主觀情感
你覺得?
咁關佢咩事?
世界圍住你轉?
我個人覺得你未搞清楚成件事嘅重點。
即係好似有個日本人用excel 黎畫畫咁
https://youtu.be/OrwBc6PwAcY

個重點並唔係佢啲畫有幾靚,設計有幾好。
重點係用excel 黎畫畫

所以你用手繪畫同用創作嘅角度黎對比已經有啲九唔搭八
而且人地係致敬自己鐘意嘅人物,跟足原來畫風完全無問題。
你會唔會走去話啲cosplayer cos one piece 路飛 點解頂帽唔改成藍色同著長褲。咁樣先特別啲唔會同google search 嘅圖片search 出黎一樣?
"對D 0改變0改善既野我一D興趣都冇"
已經講左個concept, 好簡單, 好似Dalí構想佢既蒙羅麗沙咁, 不如加鬍鬚上, That's it, 基本上係所有創作既根源, 教主講過要think different
下次你想畫架單車, 加D野上去, 換一換個顏色, 將個前輪變三角型, 後輪變左做腳, 所有人都可以變得好有藝術感
如果我要畫hololive, 對於日本動漫我唔要求高, 我可以將佢地角色放響唔同既景物入面, 一D關係到個角色性格既景物, 雖然我唔知佢地係乜, 但例如比本書個文靜小妹妹坐響樓梯睇, 隔離加個動感好重既角色響度揸單車, 但係架單車係識飛天, 隨便你, 重點係要加野改野做實驗, 但算啦, 我響呢個post既貢獻係咁多, 我已經完全犯禁忌, 響動漫台質疑日本動漫係死罪, 再見 大家繼續睇動漫
唔多關年紀新舊事,甚至都唔關毒唔毒事,問題係佢講到對住一條友/一樣已經有嘅嘢參考去畫/整出嚟就係垃圾。
用佢嗰套嘅話以前羅馬希臘啲雕像都係垃圾,只有類似picasso嗰啲前衛藝術先係藝術
ON9仔知唔知藝術有好多門派
識小小就出黎威
咁有心好心睇下藝術史啦藝術家
我嘅意見同#285一樣, 根本由一開始個討論方向已經錯晒, 無啦啦喺到傾乜鳩藝術

另外就只可以話, 世界係多元, 每樣嘢都有人鍾意有人唔鍾意, 冇一樣嘢係需要得到所有人嘅認同先可以話有冇價值

每個人都有長短, 擅長同唔擅長嘅嘢都唔一樣, 批評人哋嘅時候記住自己都唔撚係完美, 唔好太高高在上

批評人嘅時候, 請記得自己嘅價值觀唔係絕對, 你鍾意嘅嘢, 一樣都可以有人唔鍾意唔認同, 唔好將自己睇得太高
所以我集中講hololive呢種動漫野,如果唔係個討論無限咁長,本來藝術根源就係多此一舉,不停諗主意加野改野做實驗就係設計,如果唔係我地重用緊唐朝既畫風,anyway多謝大家同我討論,個討論變得好有趣
你唔係質疑動漫
你係質疑緊人地既藝術
藝術好主觀
唔鍾意就唔好睇,唔做講出口
人地自己鍾意就係佢既藝術
垃圾 睇埋d咁嘅嘢真係影響人生,希望你可以做返d對世人有貢獻嘅嘢。
利申 學你
我既主觀覺得copying is not art
張大千先生生前都臨摹好多前人作品 咁依你講法佢一定垃圾地底泥啦
講左一堆廢話,唯一總結到4隻字就係你冇興趣
你冇興趣緊係覺得無聊啦on9仔
喺到衝出黎柒,呢度冇人識你喎
你鐘意D咩冇人想知
你對人地作品冇興趣 有冇諗過根本冇人對你嘅諗法有興趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞