將1100萬方塊化成思念,hololive粉絲抱病臨終前完成《Minecraft》驚人創作

459 回覆
1428 Like 22 Dislike
RIP
冇你呢個解釋淨係睇條片真係唔知做緊乜
點為之懂藝術咁巴閉 ching咁有高見分享下你嘅睇法
一模一樣就冇意思咁影相咪得 寫實嘅畫畫有咩意義
希望佢影張cert出黎証明下自己有幾藝術
地圖會以較淺的藍色顯示水下大約15格的地面,所以玩家會看見哪裏的地勢是升高的。當有陸地在水面上時上述不成立。世界的海拔愈高,地圖上的顏色愈淺。即使玩家在地表下移動,地圖仍會記錄地表上的東西。

https://minecraft.fandom.com/zh/wiki/%E5%9C%B0%E5%9B%BE?variant=zh-hk#.E7.BB.98.E5.88.B6.E5.9C.B0.E5.9B.BE

好撚癲
佢3d咁放blocks係因為有深淺色
講真你都幾搞笑
你中意嘅就係好野, 唔中意嘅就唔係好野
你唔明人地個concept就話垃圾
其實無知果個係你
創作者有放低map downlink 喺條片下面description到
有興趣可以down落嚟 去親自欣賞下佢嘅世界
點睇的
係, 評論要有同等資格先可以評論, 99%評論波, 電影, 音樂, 體操, 等等全部消失
唔準評論D明星外表身材, 除非你自貼一樣咁荒謬
你講D全部門面野快唔快勁唔勁好唔好睇正常人肉眼睇都睇得出
但藝術係專業野,所以有返咁上下專業先識評價
我就知點為止藝術唔藝術,想跟你學野
毒撚嘅力量
點為之懂藝術咁巴閉 ching咁有高見分享下你嘅睇法
一模一樣就冇意思咁影相咪得 寫實嘅畫畫有咩意義
希望佢影張cert出黎証明下自己有幾藝術
係, 評論要有同等資格先可以評論, 99%評論波, 電影, 音樂, 體操, 等等全部消失
唔準評論D明星外表身材, 除非你自貼一樣咁荒謬
你講D全部門面野快唔快勁唔勁好唔好睇正常人肉眼睇都睇得出
但藝術係專業野,所以有返咁上下專業先識評價
我就唔知點為止藝術唔藝術,想跟你學野
所以係只係你唔會,並唔係煮飯呢件事本質上無聊。
過程同結果都重要。如果樣樣野只reduce 到去結果
呢個世界好多技術都會失存。
有咩問題可以隨便問
cls respect
條友講到好似畫portrait甚至整Sculpture就唔係藝術噉,都係對住條友/一嚿嘢照copy嗻
希望你証明下你係藝術上有幾權威先
我覺得佢臨終前可以完成到自己想做嘅野

已經好撚感動
條友應該有翻咁上下年紀架啦
個腦完全適應唔到新價值觀永遠用自己果套
F

RIP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞