將1100萬方塊化成思念,hololive粉絲抱病臨終前完成《Minecraft》驚人創作

459 回覆
1428 Like 22 Dislike
假如淨係靠毒就做到就真係好簡單
我係完全唔明1條友點做到
其實成件事重點唔係個佢既技術, 去到死都係畫呢D野, 我覺得有D可惜, 人只會死一次, 應該畫D特別D既野黎紀念, 特別係佢花咁多個鐘都冇諗過不如, 最簡單, 畫自己既卡通版樣上去, 似乎真係好沉迷hololive, 不過可能佢年紀輕
痴線
一路好走
你創造咗一個傳說
Respect
wow個會長有遺傳病,出唔到街,同唔到人接觸,純粹靠wow去接觸世界
笑死
你既價值觀=人地一定要跟?
另外 人係會死兩次
佢留低既野可以令佢第2次冇咁快死
唔似你 做人咁刻薄 咁鍾意拎優越感
死左都冇人懷念你
RIP
呢件事好明顯對佢同埋佢地鍾意呢樣野嘅community 黎講係好特別好有意義。Fanart 係好普遍fans 會做嘅野

唔知佢係咪年輕,係同唔係都唔會改變佢dedicate 自己最後嘅時間去佢自己想做嘅事上面。淨係呢樣野已經好有意義

利申: 唔知咩係hololive, 未玩過minecraft, 無睇動漫。
照你咁講。食飯都好無聊。反正食完都係變屎
食飯又要煮又要錢。直接去公廁執啲屎咪得囉?

所以ching 你平時都係直接食屎,skip 左食飯個過程?
所以我唔會花一個星期準備, 10個鐘去煮餐飯
所以係只係你唔會,並唔係煮飯呢件事本質上無聊。
過程同結果都重要。如果樣樣野只reduce 到去結果
呢個世界好多技術都會失存。
其實成件事重點唔係個佢既技術, 去到死都係畫呢D野, 我覺得有D可惜, 人只會死一次, 應該畫D特別D既野黎紀念, 特別係佢花咁多個鐘都冇諗過不如, 最簡單, 畫自己既卡通版樣上去, 似乎真係好沉迷hololive, 不過可能佢年紀輕

花個無數個鐘去畫佢沉迷的野仲唔夠特別?
畫holo 起碼有holo人會知,畫自己個卡通樣就真係死左都無人知,所以你憑咩覺得人地錯
雖然有mod可以自己圖轉in game block
但respect
畫依樣野咪對佢好有意義囉
藝術咪就係畫自己鍾意既野
完全唔覺佢有咩問題
佢既愛好又冇影響人
笑佢威啲?
你是咪回錯人
其實先唔講有冇人知
佢自己鐘意hololive到願意咁做個下其實已經值得尊重
個人覺得你一開始就用藝術家角度切入, 去評論依個minecraft player自己獻畀自己嘅作品, 成件事真係好奇怪 亦都唔明點解你一直用「畫」去形容件事, 佢依家根本都唔係畫畫

人哋又唔係claim自己係個藝術家, 佢有咁嘅minecraft技術, 又唔代表佢一定要有你口中嘅藝術條件, 點解你咁強調佢需要講求咩獨創性 藝術性

人哋作為一個minecraft player只係用自己識嘅技術, 喺minecraft一己之力用3D地圖繪嘅方式, 呈現返自己鍾意嘅角色繪圖出嚟, 作為自己離世前嘅一個目標

然後完成咗個目標, 就喺離世前喺網絡世界分享出嚟

成件事就係咁簡單咋嘛, 點解要搞到咁複雜
你係度不停批評人哋嘅努力 你一定有啲好偉大嘅作品可以share 比我哋欣賞
不過分分鐘你啲大作連人哋一半嘅知名度都冇
對比起佢 你nothing嚟喳 希望你有返啲自知之明啦
呢種只係活係自己世界 淨係識否定人地價值觀既社會垃圾
我佩服你地可以同佢講咁耐
佢呢種人根本都無得救 不如算啦
回你上面個個,sorry
我知你想做乜, 我只會講吓我鍾意睇D乜野, 只會講吓自己審美觀
先講講先, 我鍾意有設計既野vs冇設計既野
對D 0改變0改善既野我一D興趣都冇

我寧願有D野係怪同核突都唔想一成不變, 好似呢D咁既騎呢野, 我覺得都好特別, 起碼一諗就諗起邊個畫

如果我有無限咁多時間響minecraft愚公移山, 我相信會畫十張張張特別既野, 類似上面果D畫咁
請收下我的膝蓋

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞