有冇人聽過安利amway呢間野?

446 回覆
66 Like 329 Dislike
食開咪做直銷商囉
齋拎佢直銷價黎上去買野
返正你唔做佢都吹你唔漲
佢一直活係印仔之國 最近先過晒關出返黎

最撚憎傳銷amway狗
利 有個中同就係入amway 已經斷咗關係
天然天你老味咩
賣到貴一貴再sell下線抽成
咁都唔係傳銷食懵你呀amway狗
amway個煲真係好撚勁
用左三十年

其他就唔知喇

本身amway就係傳銷
不過係傳銷黎到香港變左scam
nuskin係咪都係類似?
我未到咁極端但見親d做保險既朋友就係咁比佢sell覺得好撚煩
直銷商其實只係可以儲積分的會員
入夠貨可以免費續
入唔夠都係百幾蚊一年仲有coupon 回贈
其實無,佢唔係層壓係正經賣野
只係傳銷呢樣野比人做壞左,大多數人一諗就變成層壓推銷。不過其實online出現傳銷已經落伍同高成本
點會唔洗入
有啲超貴嘅維他命 乜鳩supplement
又有(好柒嘅)化妝品line
印度師睇路
癡鳩線講客觀事實叫人自己分析都比人block
屌唔撚覆reply啦 我又唔會有著數
入面個個都係人生勝利組
全部都係成功人士
佢地真係好好心地成日想幫人發達達成夢想
不過好含蓄架
淨係間唔中喺ig dm問你有冇興趣發展事業搞project,要精挑細選個parter合作
不過呢個project實在驚天動地唔可以亂咁俾人知
所以要約出嚟先可以講

入唔入到真係睇緣份
有機會真係要好好珍惜呀

發展事業做企業家喎大佬
喺佢地眼中全世界都係淨係識打工嘅傻仔
真係好撚期待Amway幫全中國脫貧呀
我都係咁之前仲好心勸佢唔好玩呢啲,最後都係中個頭埋去宜家見到佢啲IG story都覺得好鬼肉酸
其實近年傳銷主要都係做支那人生意
多層次直銷在大陸係非法,但香港係合法
所以好多大陸人來香港做傳銷但都係sell 大陸人
成日sale 個部萬幾蚊空氣清新機
有朋友壞左個電路板都係收$600
計埋filter,個殼根本3000蚊都唔洗
我平時就係iherb買開
一睇安利同一樣野係iherb既4,5倍價錢
Google一睇原來間野有傳銷成份
我家姐唔係想呃我
佢純粹想買啲安全既野俾牙媽食
但呢間野信唔信得過?

Btw我家姐之前已經俾另一間傳銷呃過
萬幾蚊買咗部濾水機返黎

幾千蚊不如比你家姐去驗下腦好過
原來真係有人會俾傳銷狗呃完一次又一次

Amway同亮碧思一樣,出撚晒名喎

仲要做埋戇鳩環保撚老實講,我哋呢啲小市民環保有閪用咩,一個集團大公司浪費一次都喺返度,仲要全球咁撚多鍾意浪費嘅大集團

不過我嘅經驗所得,要呢啲人醒唯一方法係要佢窮醒

當佢家姐洗晒腦咁想升上去賺多啲
就自然會走去入貨

見識過有人成間屋擺晒貨
等佢啲客要貨就即刻交到
Product嚟講真心唔錯
好似成二千
好耐無去過
呢家班仆街有咩新玩法唔係好知
產品唔錯但一定有更好
啲成本唔喺廣告商度但其實去左啲上線度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞