有冇人聽過安利amway呢間野?

446 回覆
66 Like 329 Dislike
反而想知隻loc濕紙巾有冇咩取代品用過其他都冇佢咁好用
佢都要啦
Studies of independent consumer watchdog agencies have shown that between 990 and 999 of 1000 participants in MLMs that use Amway-type pay plans in fact lose money.[115][116] According to The Skeptic's Dictionary, "In the United States, the Federal Trade Commission requires Amway to label its products with the message that 54% of Amway recruits make nothing and the rest earn on average $65 a month."[117]

你前同事都算人中之龍,得1%人唔蝕錢佢仲要搵得多過正職
話抹黑果d 你諗下你自己團隊叫d 高血壓人士,糖尿病人士唔好食藥淨係食supplement 有冇問題?叫人一日食十幾廿粒鈣片,維他命又有冇問題?用埋d 偽科學量子機度人夠唔夠micronutrients 又有冇問題?咩amazing group, act 真係得啖笑
識用腦嘅就唔會加入呢啲咁嘅「團隊」
除非佢個心一開始就係想呃人
佢前同事係賤中之賤 呃咗好多人錢佢袋袋平安
尊重拉
幾好用

梗係關啦支那隊都用喎
留翻啲錢食靚午拉
唔差在去埋亮碧思 nuskin
咪就係走法律隙繼續做同埋唔好以為香港執法咁積極啦,年中都有唔少類似嘅case報警都搞唔掂要上東張西望求救
最嘔心係自己團隊圍爐
咩訓練營養師呀,教練呀,自己團隊比證書
大佬呀,google下都知流啦,又冇認證,係到圍爐打飛機
似係
Inovital
秒左啲傳銷弱智仔
成世人用貴價買垃圾再ff自己賺左真係笑撚死
佢哋覺得好撚開心好撚滿足好撚有意義㗎
全撚部都係水魚
然後一副眾人皆醉我獨醒嘅嘴臉
屌原來係中國探測隊

佢哋識諗嘢就唔洗淪落到做傳銷
香港唔似台灣美國有個監管直銷機構,所以班人咪鳩up都冇事囉
係美國夠膽咁做?牌都釘鳩埋你呀
識兩個friend有做下amway,一個當係正職一個當副業,老婆有食緊佢啲健康餐,自己都有食過佢啲supplement

感想如下:
1. 產品有用,食開嗰期個人真係精神好多,但貴所以無再食落去
2. 係正經傳銷唔係呃人嗰種,當正職做嗰個friend係真心相信啲產品可以幫到人而做,無迫我買嘢,但傾amyway啲嘢嘅時候覺得佢似傳緊福音
3. 記得油麻地個旗艦舖有兩部體脂機可以畀人自助任用,我同老婆之前隔一段時間經過都會去check下,上去直入排隊用完走埋都無人會搞你,所以對依間嘢唔反感
好撚好笑乜撚嘢南極探測隊
傻仔比人洗完腦仲衝出黎
咁又唔好咁講 下面搵多3 4層水魚 佢就真係眾人皆醉我獨醒架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞