[AROHA] ASTRO 討論區(5) - 期待新團綜繼續派膠 牙優新戲拍攝順利

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
用kakao登入都收到㗎可?
唔係一人一份咋咩
會員證得一張
依家好方便喇,dl個KakaoTalk
之後再攞埋個daum ID就得架喇!
再用KakaoTalk 加入官咖....
早排搞左其實唔難,
只係買第五期果下要輸入daum ID
要多謝湯巴教我,好快搞掂左....
只係官咖未升我做正會員!
但就算唔係正會員,只要有Daum ID都買到...
只係可能未必係官咖到認證到你課左金....
呢樣野我都唔清楚....
我仲勁, 尋晚已經收貨但係今朝先收到email話派送中
無錯
首先你要有3個apps
-KakaoTalk
-cafe
-daum

先開kakao 填返真實資料....
暱稱填返身份證個名(方便搞實名認證)
再開cafe apps用KakaoTalk 登入做準會員....
最後去daum嘅網頁版開佢申請E-mail果道..
佢就會叫你輸入一個自訂嘅daum ID!
完成後再登入cafe設定...
跟返上面果張圖咁設定....
你就可以買第五期會員...

湯巴,如有唔岩請更正!
啱晒
無記錯你唔理官咖批唔批你 同你唔理張會員卡可以任你課

呢度?
我未整⋯⋯
即係唔批
都買到?
點解關張會員卡事?
唔理官咖批唔批我理解....
但張會員卡係?會印有我實名?
唔係呢道!!
設定,私隱,KakaoTalk 帳號

即係呢度要填哂?
其實搞掂咗個實名認證之後一啲都唔麻煩
官咖答3個問題啫
買嗰陣一定要你提供一個官咖ID
官咖ID就唔使等咩批唔批 你撳一下就申請到做정회원 即係普通會員
所以你買完淨係要份禮 唔理官咖之後嗰年放咩料落官咖度
你都唔睇啦 唔理啦 咁依Part你就可以完
但講真你畀咗錢點會唔想睇啲料

要睇料就要由普通會員升做準會員 等到時課完金就再上AROHA
咁就填3樣嘢等批
分別係
닉네임 / 아이디 / 이름 / 생년월일 / 거주지역
官咖暱稱 / Daum/Kakao ID / 姓名 / 出生日期 / 居住地區

아스트로 생년월일 및 본명
아스트로 멤버들의 나이 순으로 생년월일 및 본명을 적어주세요.
Astro的生日和真實姓名
請按照ASTRO會員的年齡順序寫出出生日期和真實姓名。

ASTRO - ONE 스트리밍 인증
- ASTRO 2ND FULL ALBUM 'All Yours' 타이틀곡 ONE 스트리밍 화면을 상단바 시간이 보이도록 캡처해주세요.
- 노래 시작 10초 후 화면 + 노래 끝나기 10초 전 화면을 캡처한 뒤 2장을 붙여 닉네임 삽입 후 첨부해주세요.
- 상단바 시간이 보이지 않을 경우 리턴 처리됩니다.
ASTRO-ONE流媒體認證
-捕獲標題歌曲ONE ASTRO 2ND FULL ALBUM'All Yours'的流媒體屏幕,以便顯示頂部欄時間。
-在歌曲開始後10秒的屏幕+歌曲結束前10秒的屏幕捕獲屏幕後,附加兩份副本,插入一個暱稱,然後附加。
-如果頂部欄時間不可見,則將返回該時間。

我依家另外開個新AC試下咁申請要等幾耐
會呀
其實會員除咗官咖啲獨家料之外
買演唱會 AAF嗰啲有平同有會員專屬禮
例如AAF本寫真都係你買嗰陣有4期AROHA先會畀你
但武肺關係搞到好多嘢都無晒
4條先啱 漏咗條
ASTRO 'All Yours' 발매 일자
ASTRO 2ND FULL ALBUM 'All Yours' 발매 일자를 적어주세요.
ASTRO'All Yours'發售日期
請寫下ASTRO 2ND FULL ALBUM“ All Yours”的發行日期。
所以講緊實名,
其實就係呢張會員卡上面必須嘅資料?
買任何野都要輸入嘅名?
咁呢個會員卡嘅名,會係我填嘅真實姓名?
定係daum ID?

點解我普通會員唔係「정회원」嘅?
禁一個制應該係「준회원」準會員
答問題升級批左之後係「정회원」正會員
咦係喎
我拎錯咗AC添
會員卡係你本名
買嘢無記錯會叫提供官咖暱稱定Daum/Kakao ID
今晚試下先你地講到好易咁
係好易 係要等同唔知佢幾時批嗰度麻煩啫
同埋會員禮課完佢會有一段長期間畀你搞
我依家用左兩個E-mail,
兩個電話號碼,但相同嘅姓名...
申請左cafe,兩個都send左升級....
我剛剛用左十五分鐘...
再申請哂3個apps嘅ac,
再交埋升級申請了!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞