輕小說 & 漫畫綜合討論區(3)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
舊檔都唔緊要, 最緊要係正常睇到就OK
唔駛擔心執笠既問題
我之前都係去睇漢化, 自從入左黎呢到之後
同化左去BW買書
攪到呢家漢化都唔想再睇, 但係有時又心急睇新一集
要自己PM
BW 就會有個 icon都話你知要更新
上網睇kobo 轉區好似好煩
心咩急 你睇睇自己有幾多書未睇
就會不如睇咗其他已經買咗嘅
我仲睇梗最強魔法師果套, 但實教好似出左漢化4.5
好想睇新一集呀
係,例如哩本魔女之旅(2)
我上年買,到依家手上嗰本仲係上面嗰張摺圖,但係kobo購買預覽已經換咗下面的完整圖
佢哋有新檔,但你唔問唔會俾又唔做提醒功能

BW 未見過有呢種問題
真係唔知有更新咗 睇完有問題可能已經唔記得
BW係只要你唔下載就keep住係最新版
下載咗嘅就可以選更新/唔更新嘛
未見過BW 彩圖係摺圖
最多係錯版權頁 最後本書名唔同咗
都有嘅,可能你咁啱到買的唔係/之前修正咗?
之前BW group都有人問東立某啲彩插係摺圖可唔可以修正,唔知東立有冇改。
我記憶中最嚴重係以前有一次,春物試過成本內文變咗其他書垃圾尖端派錯檔
變其他書係痴線啲
BW試過入錯咗個標題

BW網頁個名仲未改岩 本2錯
我都冇留意, 原來會有呢D錯版既野
上面魔女張圖都幾攪笑真係, 咁都得
係,重新download/修復帳戶都唔會解決
我自己測試過修復、封存修復、移除修復...再下載返出嚟都係舊版
台灣kobo gp有人問過客服,下面係對方的回答
BW一直以嚟最大缺點係冇得抽個file出嚟啫,app介面嗰啲算小事啦
不過近排冇埋儲值金,啲折都少咗
仲要唔係 直接重新下截就OK
有得抽file就可以用其他apps睇
台版 BW 個app 唔係睇書問題
係group書 搵書個UI唔好

epub真係冇得輸 漢化又翻得快
要支持正版既迷等佢出既時候買番黎收藏囉
BW係有方法抽到本書出黎
不過冇人會公開個方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞