輕小說 & 漫畫綜合討論區(3)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
仲未研究到用咩姿勢睇書最爽
外出就用6吋 電子書閱讀器

諗緊買唔買多部屋企專用
我係屋企用PC睇, 出街用IPAD MINI, 貪部機舊輕
SIZE睇書真係岩岩好
喺張床睇成日都瞓著
BW 12:9 mon 唔係 full size
我訓係到睇好快會訓著, 所以一定要用PC睇先得
BW 角川新書
pc睇坐得耐好鬼辛苦
慣左都OK, 本書好睇既, 唔覺辛苦架啦
點數加倍就分開買平啲,好似好多「套書」都係咁
想吐糟點解奉太郎佢哋啲封面個人起晒格
望落淨係得千反田嗰張冇起格
點數方式好似話會改
未知佢點改,之前流出嗰張圖如果真
應該都係針對$55漫畫
同埋令嗰啲$14x以後可以疊返四捨五入
不過都係要等佢公佈
今次有個書背 但冇寫等幾話
又要自己印

買咗未開
青文出版社2021年9月預定出書表

黑鳶不錯
bookwalker新點數制度公告
簡單講就係以後會計小數點
同埋係計「結帳金額」,即係扣完折扣券先計點數

https://www.facebook.com/953645174716989/posts/4263053787109428/
看了點數新制,果然回饋縮水了,小編之前還說會較好?
以55元的點數回饋為例,在點數30倍時,舊制回饋30點,新制僅回饋16.5點。以150元為例,在點數30倍時,舊制回饋60點,新制僅回饋45點。除非以後有點數60倍活動,否則可確定就是新制較差。繼儲值金優惠被砍了之後,BW 又對點數回饋動刀減少回饋。

見fb有人講
新制比較優惠以前進唔到位的書

例如$40漫畫可以得到0.4
所以如果買一套影宅,40*37=1480
舊制:37*0 = 0
新制:(1480/100)*30 = 444

又或者$149的書,以前得30點,新制下有42點

比較大的問題係新制度用結帳金額計點數
所以折扣券同點數抵折的金額攞唔到點數

變相冇得點數生點數,實際上係差過折扣活動
因為折扣活動省的錢再攞去買書可以生點數
但點數活動要先全付,但回贈的點數生唔到點數
睇日前公告應該就係咁...
動畫化九成九大砍,對呢套來講好事,我睇好佢
見有人話 不如改好咗App 版先
個app版真係
老老實實真心認同
日版用得係開心,但係啲字又唔match...
你既然對點數開刀,唔差在搞搞個app好唔好
又話提升用戶體驗
媽好亂啦
睇左幾次個名, 真係好複雜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞