輕小說 & 漫畫綜合討論區(3)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我都冇諗過執笠呢個問題.....
咁樣講又真係有呢D可能
角川 1945年 成立
應該唔會有事
咁其實D人係KOBO買完書, 可以周圍SEND俾人睇咁?
現實主義勇者的王國重建記

呢本BW都冇得賣.....唉
理論上係 但唔推薦
實教
最好唔好啦 要睇就叫佢自己買
都係大路個堆
不過正版就係爽
唔知幾耐會有一次特賣日
睇住呢本先 申利 冇睇
我冇呢本
咁當然, 好似kobo好d咁, 但係係BW駛左咁多錢了
呢本我有, 想點比
搵張黑白圖 截唔同比例
手機 電腦 電子閱讀器
是但搵一集既圖黎比咁?
係 搵第一集可能好啲 唔使劇透

係咪咁?
係 個排版好正常
補充返
之前我寫哩段的時候覺得兩家表現都算持平
後來最近係kobo討論區發現咗一個問題
(我自己check過自己kobo書庫都有同樣情況)
就係kobo的書檔唔會自動更新
假設如果出版社修正咗書檔
例如漫畫畫質更新(跨頁斷開),書檔錯字、漏字之類...kobo係 唔會 主動更新你已經買咗的檔案,你要自行去pm客服,請佢幫你更新
(即係如果你唔知有更新,咁就一直睇緊舊檔)

而bookwalker App就有標籤有書檔可以更新
亦都有「批量更新」可以一口氣更新書檔

對於台版漫畫小説這類不時出現跨頁斷開、畫質修正、錯字誤字的出版物,我認為哩點需要留意
我都係最鍾意係PC版到睇
我用開google book 買書睇書,so far so good
你係咪用App睇?
哩個係kobo app行距排版問題,有時彩插會隔成版空白,用kobo自家ereader就應該少啲出現張圖斬開的情況。

好多人話bw app難用,其實用落kobo個app閱讀功能仲難用,連行距都冇得較,啲圖又隔一堆空白,唔知邊個天才寫出嚟,應該係焗人買ereader的策略...
有得下載落黎好似又好D咁
現實主義勇者東立唔繼續出
但又用版權炮炸咗ESJ篇web版
佢前嗰幾卷都冇電子,所以BW冇係正常
東立感覺上開好多Overlap文庫的新坑,但真正活下來的好少,大部份都要年更,然後電子版又要等下一集紙本出咗先肯上垃圾東立

道具外掛哩本我以前有睇過,印象中建國成份唔太多,主要就係男主玩牌周圍贏,玩收集稀有卡同時收埋人哋啲地/女咁樣
攪到我要睇漢化版, 真係想俾錢買都唔得
你可以參考埋上面我寫的更新,依家有個新問題就係kobo舊檔唔會提你update,哩點睇下你會唔會介意。否則即使下載落嚟,但個檔質素冇新嗰啲咁好,下下要走去pm問新檔都好麻煩。

之前kobo gp有人問過客服,佢哋目前都冇意願提供新檔提醒服務。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞