試當真(修/豪/賢/火柴/Locker/ca/慈/Yan/其/Eddie/Ellen/Casper(17)

1001 回覆
35 Like 39 Dislike
其實有咩野可以流出好似講綜藝咁,個個都講完等於冇講,屌你地講到好似爆左好多單大野咁,其實係咪引人課金
流出左修哥原來鍾意食漁香茄子煲
其實好on9 真係唔講得嘅野會係網絡發佈?同樣地 拍埋片/live講得出嚟或多或少都會預左流出市面啦
你睇完心事台可以自己判斷佢哋講嘅嘢重唔重要

如果佢喺心事台講一啲嘢流出咗
以後佢講秘密嘅尺度咪越嚟越細
你呢個類比咪唔適合 朋友之間無利害關係你當然會因為信任而分享 但而家盲撐毛美其名就fans朋友 但實際上亦係明買明賣關係 可以用錢買到返黎既野你其實邊有權限制佢點用 佢付出左錢先會得到所謂既“秘密"

而如果channel覺得係完全唔可以流出 一係就唔好講 一係就唔好再用呢個途徑"分享“ 更加未論到盲撐毛去judge人 更何況而家既唔係講緊d咩大商業秘密 人地都只係講一兩句就緊張到咁
其實謝票場都係同樣道理,原本免費全世界都聽得,但miss左就要會員先聽得返
咁如果個個都事後喺公海討論謝票場嘅內容,唔通又會對試下毛唔公平咩?
what about now
小學雞咩唔岩聽或者唔同意就block
我冇block
個制度就係好撚公平簡單
觀眾肯付出去支持創作就有更多內容睇
想知有咩咁秘密咪 JOIN 一個月睇吓咩料再判斷囉
試完覺得唔值你都唔會再有興趣
啲柒頭唔肯畀錢喺度大放厥詞講歪理
戇鳩少陣啦屌你老母
樂在其中固然本身會有優越感
但唔代表我地喺度討論嘅作風係炫耀緊
至少我眼見喺呢個POST入面嘅盲撐毛都唔係
你用死物黎講其實無意思 我諗我上面提過個netflix例子已經好易明 又例如你上完補習班 share notes或者教返朋友技巧其實個個都會 而如果覺得程度係大到侵權 content provider自然會做野或者出聲 而唔係其他補習班同學係度叫人收聲 而實際上你都無權阻止

而家個分別就係: 部分盲撐毛成日提一句就咁大反應根本只係自己過敏 或者真係有人覺得自己個虛榮感受侵犯

無意教唆刻意散布心事台內容 咪係度屈
你睇吓盲撐毛留言有幾多負評咪知邊班先最敏感囉
你條撚樣都痴鳩線 總有班友成日喺度提優越感你見唔到㗎?
有得睇心事台係盲撐褔利 除咗心事台重有會員片可以睇
而佢地肯開台講秘密就係出於我地會信守承諾
你做判官之前用吓個腦先得唔得
我都係條友未至於
我唔係做判官 而你咁講咪就係證人地個講法你要搞清一點 你係當朋友互信 要守承諾聽爆料無問題 同樣可以有人企得遠d 當比錢聽下有咩料爆 (佢之後會唔會講比人知 講幾多比人知 講少少有幾大影響 其實你都干預唔到因為佢係明買明賣下而得)

而最重要一點 而家其實爆左d咩出黎搞到咁大反應???就係魚香茄子煲??咪就係覺得優越感受損囉定係盲撐毛自己滲一兩句出黎得唔到想要既回應 其實到底根本無人爆過d咩
係呀冇錯你講嘅風險係人都諗到
但唔代表你可以借呢個藉口去合理化流出公海喎
鬼唔知你老母係女人咩

最重要一點?
咪就係大家都好乖冇爆到最重要嘅內容囉
重喺度追問你係咪坐撚住咗個腦
真係咁好奇想知有咩內容咪課一個月試水溫囉
唔想人知心事台內容 一開始唔好拎出黎講咪得
咁都有得嘈
係咁提要保護心事台內容反而助長左人去問心事台講咩
又唔見有人問vlog係講咩
唔想人問咪唔好講 講完又要屌人問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞