Netflix《黑道律師文森佐》討論區(3) 大結局啦

704 回覆
11 Like 1 Dislike
本來想收bluray 而家要再諗諗
師奶火燒森巴舞唔錯
但係痴線佬可以死得再殘忍d
細佬
X2
情緒推砌做得好流暢
最後歌集好似完全換左編劇咁
比烏鴉食呢個畫面都幾悲涼算係收貨啦
我覺得係因為唔夠時間所以呢度應該cut咗好多
應該比多一集會覺得冇咁急完
唔一定會出
studio dragon 覺得出bluray搵唔到錢
好多套劇都唔出 唔知呢套會唔會出
講唔上滿意個結局
但整體上套劇係認真製作

細佬之前都半害死過人
另一方面佢同阿哥可能都要有個了結,但呢個位完得唔完善
作者又低估左細佬細白後受歡迎程度
成套劇死左咁多人
去到結局都係留低左遺憾

btw頭先睇韓網幾個熱門po都講緊Vincenzo結局
班腦殘fans駁唔到我就留低個負評當自己贏咗
咁仲好 唔洗掙扎
我都係番出去睇膠戰安撫下自己受創既心靈
無晒劇追lu
咁就追完一套劇
結局未去到好爛 不過就真係好多野好似無咩交代就完 其他金條呀斷頭FILE果D好似都無咩去向
不過原本以為LOVELINE都少 點知最尾都有 仲激咀 估唔到
原先以為抱下果D
呢套劇其實人設都做得幾好 真係無咩簡錯人 全部都有原角色味道
睇完呢套劇認識左車瑛同細佬 一秒FOLLOW IG
希望之後會係其他劇多D見到佢地
如果佢出都會買既
就算結局收得唔到都算仲基人生角色
老豆同老母都無辜架喎?
仲有之前無數比巴別害死左嘅實驗員、家屬呢?
炸咗別墅唔通就唔殘忍?
係咪特登留力第二季 新大魔王
老人家唔知係收左皮定點?
已經到佢個手下去競選
最尾個集一次過塞太多嘢
搞到好多條線都睇唔夠喉
雖然話啲衰人嘅死法好殘忍
但拍唔出令人睇完好爽快嘅feel
細佬真係無死嘅必要
其實我好鐘意佐佐車瑛loveline
但我覺得最後拍到好拼湊嘅feel
又要交代配角又要交代主角
無一條線係feel到完美結束
睇完好空虛開心唔到
呢個編劇前作熱血司祭個尾都勁似留尾有第二季 但佢邊有咁多時間幫咁多套劇寫第二季
係,依家極度空虛
唔太覺得會出第二季
主演個個都大明星
點度到期
男女主角根本冇chemistry,
反正呢套都唔係主力講愛情,
不如索性寫好d其他劇情仲好,
19/20兩集真係好失望
宋仲基頭幾集隻香水係咪最尾都無講到係咩牌子
細佬全部手錶裝跟蹤器,醒過張漢碩好多
點解要寫死細佬啊
編劇我屌你老母
但熱血司祭又真係開拍2喎
不過都唔太咁大希望文森佐出2
反正佢會出都仲要考請唔請得番原班人馬等等問題
有就緊係好好空虛
編劇想湊埋一枱麻雀枱 友像四人組無一個可以留低
但漢書死嗰段寫得合理d會無咁嬲

仲有inzaghi 88 balloon
同埋金室長做咩變左候選人 老人家去左邊又無講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞