Netflix《黑道律師文森佐》討論區(3) 大結局啦

704 回覆
11 Like 1 Dislike
算啦你仲話鐘意宋仲基
邊有人會咁樣踩自己鐘意既演員套劇踩足十幾個留言
唔通我睇完的士唔鐘意又入隔離貼通宵留言勁彈咩
睇完唯一感想
如果現實有呢啲人就好了
格硬寫死細佬
你賤種狗嚟,你肯定係個種只愛睇支那製警匪片嘅傻鳩套野大快人手嘅原因係:你用更惡嘅手法去對待真正嘅惡人(因為大部分政治犯惡人有太多資源、手段可以避免受到真正嘅制裁) ,只要個前設or trigger點係為社會公義,咁就無問題。
露Jer仔
呢套戲嘅談情部分已經算好少
幾十蚊係錢
但我嘅時間都好值錢好寶貴
佢係成套播哂
但無仔細睇
和尚又睇唔明
女主心理變化又睇唔到
仲講啲咩女主嘅道德底線
佢以前條底線直頭係唔可以殺人
咁成套戲唔洗做啦

佐媽死左之後劇情一直都話要令殺母仇人生不如死
睇到呢刻你仲覺得會道德地報仇?
就算你嗰時唔放棄套劇
去到呀佐話自己係食飽嘅貓
你都繼續睇落去期待有唔殘忍嘅殺人方法
poop 狗官
睇到태호笑咗
但係真係冇john wick咁精彩
我唔知係反派唔夠驚定點
反派得兩個樣 一係好驚 一係好串
完全冇intermediate 嘅樣
殺個陣又冇折磨feel 可能係因為唔比太血腥
咁我算啦 收貨
不過前面幾好睇
建議你睇支那劇,好有正能量好有教育意義
點解咁搞笑到咗大結局先黎話咩太殘忍唔人道
報仇冇後果仲話應該要自首
轉頭又話要好似john wick咁殺人報仇先爽
係咪痴L咗線
第一日開得依套劇就預咗阿佐係一定會以暴易暴架啦
唔係以為mafia會同你講法律啊??
明知自己係大愛左膠L就唔好開黎睇啦
同埋netflix唔係淨係得一套野睇囉
唔想睇就唔好睇冇人拎住支槍逼你睇
唔想晒錢可以unsub架
痴線睇劇都有左膠

人地係黑手黨唔係毒撚,都可以有老婆有家族有同伴架
睇黎編劇就係怕左d on9左膠

最尾先有一段同主持講多聞天王,以惡制惡
我覺得包得非常之靚
條友都Cls
唔通睇阿佐用大愛感染佢地咩
定最尾阿佐良心發現決定用法律制裁佢地
從此做個正義律師
所以點解佢演得咁唔掂
好大原因係因為佢自己都唔信自己演得掂壞人
咁又點會演得好呢
俾高文英笑細jer
我覺得虐得唔夠潻,唔好忘記張漢碩手上有幾多條命
除左女主阿爸,牙佐老母,重有告佢地班家屬,研究人員 etc

如果最後左膠式唔殺佢要法律制裁我一定屌老母
個人覺得佢都算用力演,只係角色設定拖累左

阿嬸做假証換返佢出黎,話佢先可以攪掂牙企
屌佢以為有咩炒計,都係夾人走之後搵支槍亂啡
支左輪得6發都唔知,全部人突然弱化哂咁
佢話阿佐應該自首
真係笑L到我
可能佢覺得大結局應該係報完仇
成幢大廈既人一齊手拉手去狗屋自首
之後影住圍埋喺監倉食飯
Happy ending
其實韓劇不嬲都係鍾意在劇集入面諷刺佢地個社會 上屆出個朴槿惠就邪教徒黎 你以為轉左文在寅就好好 首爾,釜山市長都有性醜聞 一個自殺一個開除黨籍 仲有個議員借慰安婦名義呃錢... 仲有勝利事件... 無他的現實冇英雄,法律制裁唔到班仆街 在劇入面拍返個英雄 窮撚打下丁都得呱
覆錯sor
有樣嘢想讚係個片尾 好有電影嘅感覺
文森佐成套劇嘅拍攝手法同視覺效果其實好高質
所以隔間套模範的士好似幾好收
希望可以一路爽到尾
我都覺呢段寫得好
描繪呀佐係個有血有肉嘅人 會有疑惑同懊悔嘅一面
可惜左膠睇唔明
撐到好似mrlv1854咁頂唔順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞