Netflix《黑道律師文森佐》討論區(3) 大結局啦

704 回覆
11 Like 1 Dislike
會長
當有啦
正常應該停左職
後援會會長
如果係咁就變完美BL劇啦
其實佢地兩個先係真愛
我覺得呆左個到係慢動作,實際上無咁耐
佢雖然客串好短時間,佐真係好好笑
救命呀 依套劇已經有好多BL line lar
劉亞仁有套 張玉貞為愛而生,佢就有張漢書為愛而死
租戶知有金但唔知啲金係個寺到
佢哋又冇幫手運出嚟 應該冇得分
係幫手搬嘅有得分囉
其實係C奶同澤演d主意同佢地落柯打做

佢同韓代表其實根本一開始都係蠢蠢地咁
後尾叫佢讀多d書進修先叻左d
代表直頭又怕呢樣個樣勁怕死又怕上身無出過主意剩係刷鞋同做世界仔
如果係同漢書做仲多人like
都唔算condom啦
啲金本身都唔屬於佢地
呀佐又無應承過分俾佢地
租戶幫手打低巴別又唔係為左d金 (正確黎講係唔知佐佐拎左d金)
反而想知曹社長有無30%
想睇郭東延,試下睇福秀回來了
好撚型
琴日一口氣追左十五集
完劇先追真係好爽
簡單d
佐佐同細佬合力對付漢碩
打交期間唔小心殺左細佬
已經收貨
有無人統計過牙佐全劇入面扔左幾多個打火機
好幾個shot都睇得出係慢動作
但細佬幫完佢地
男女主解完繩就走 唔去幫拖 真係兜唔到
最後兩集真係好差
之前就算有啲拖但都睇得好爽
但個結局到喉唔到肺
就算用酷刑對待兩個大反派都冇痛快感覺
同埋細佬死得好唔抵
仲要好聰明咁係張漢碩所有手錶到裝追蹤器 笑得又純真又可愛
點知咁就死左
完全唔明點解可以掉低細佬同條女走先
真係完美演繹咩叫Condom,細佬已經中槍係地下死咁濟,仲要出聲,阿佐先過去施捨下佢………………
我到宜家都唔明,C9咁信任個癲佬,就係想睇佢出去殺曬所有人,跟住再著草?屌,真係好智障
敏成大結局拍攝花絮
宋仲基 採訪提及金聖喆 摘錄
【金聖喆出演文森佐是我拜託他的,很感激他,拍了三次手,金聖喆直接穿機智的監獄生活衣服過來拍攝】

一部劇的拍攝有很多背後付出的人,也有很多想要感謝的人,其中一位就是金聖喆,金聖喆演員是我拜託他出演的,他非常爽快地答應出演,製作方也拍手叫好,在現場和敏成一起表演的時候又拍了一次手,看了第8集編輯本又起立拍手,金聖喆是我關係好的弟弟也是後輩,是一位演技實力令我到嫉妒程度的演員。

最後一集大結局劇本里本來是沒有金聖喆的,金聖喆是不出場的。我希望有他就好了,所以突然打電話給他讓他過來拍3~4cut就好,金聖喆還開玩笑說演員公司代表可能會不喜歡我,但是這裡還有一個突發情況,就是我們劇組的服裝組沒有監獄裝,然後金聖喆在家直接穿了《機智的監獄生活》衣服拍了自拍發給我「穿這個(機監)衣服去可以嗎」,以後要報答他。

牙佐係敏成派
漢書「哥~Z」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞