Netflix《黑道律師文森佐》討論區(3) 大結局啦

704 回覆
11 Like 1 Dislike
其實我覺得17 18已經都有啲唔知想點 係個ending救返
如果冇停播一個禮拜應該仲爛
你係完先好呀,前面十幾版都係正常討論唔洗你迫我地講野架

可唔可以統計埋佢掉左幾個個人出窗口
變左SAW

阿嬸個part就好爽,張漢碩就真係唔夠喉喇
幾十條人命玩佢一日就俾佢死
和尚有磚金佛像
然後金聖喆在家直接穿了《機智的監獄生活》衣服拍了

哈哈哈法子穿越左去好正
所以咪話折磨得唔夠
不過真心覺得折磨師奶同玉澤唔夠 可以再殘忍啲 佢哋太仆街喇
第一集一開始唔係炸左個乜乜大廈然後先回帶咩?
我一路都expect呢個先係真結局
佢想炸咋
打到四肢殘廢就唔殘忍
自相矛盾
由細食到大,東南亞鋪成日見到有
冷血但係有人性
燒死人好殘忍,打到四肢殘廢就唔殘忍
應該真係改咗結局
本身前期係focus係對抗大集團黑勢力
但後尾已經變咗做阿佐同癲佬既對決
所以炸唔炸大廈都已經無影響
殺唔殺到癲佬先係重點
炸大廈其實只係當初牙佐嘅目標,炸左先拎到啲金
個幕只係佢嘅想像
到最尾已經無左呢個需要啦
仲以為熱氣球係伏筆 點知乜鳩都冇
佢把尺話唔殘忍咪唔殘忍,完。

好失望,爛尾...

1. 之前鋪排雙方都太勁,勁到唔合理,一方面係權傾全國的財團,但又偏偏搞唔搞一佃黑手黨,你派個sniper就可以影得死文森佐啦,使L搞咁多野咩....另一方面,又寫到文森佐成個john wick咁,完全超現實...

2. 最後我以為仲有個大佬未出(個總統候選人)點之搞完張會長同崔律師就完左件事...

3. 個愛情線完全唔感動...可能真係由於個女主角唔靚,「愛的迫降」結局都係講兩地分隔,但人地靚仔靚女...
我都以為總統候選人有料到 點知都係冇
呢套野我當佢係黑暗跨張版半澤直樹咁睇就算
擺明唔係sell劇情嚴謹性, 明sell呀佐點樣智力上屈機, 都睇得好爽

區區一個外國黑手黨係韓國冇人冇物根本就冇可能咁對抗, 唔好話sniper, 有一集呀佐突然搞左場戶外party, 搞到強拆唔到, 我心諗, 屌第二日再黎咪得, 唔通你日日請大粒野黎開party咩

最尾兩集少左好多鬥智野睇, 結局完全冇高潮既感覺, 都係失望
愛情線好撚感動啵
細佬
同意
最尾已經變咗文森佐撚鳩漢碩,漢碩坐完先知如其高高在上,不如學文森佐做隻癲狗嘅道理,不過已經太遲

同埋仔細諗,有斷頭台文件根本由一開始已經贏咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞