Netflix《黑道律師文森佐》討論區(3) 大結局啦

704 回覆
11 Like 1 Dislike
咁應該係Netflix字幕無打出黎? 難怪睇到咁突兀
老人家嘅出現只係為左提㩦四眼佬
方便被文森佐利用
佢幻想炸大廈都係想拎金姐
it妹幫佢開左金庫門 咪唔洗炸囉
應該無改過呢part?
枉漢書連命都唔要幫佢打大佬
細佬死個到
整體都ok
之前係内儉怕醜仔
kiss嗰到真係演得出好掛住瑛瑛
你真心腦殘
你試下你老母同老豆比人殺咗
睇下你會唔會仲話殘忍唔人道?
如果就咁一槍打死佢 我話個編劇先係on9
啲人仲話我冇睇我就係睇晒先覺得套戲勁多唔合理嘅地方, 尤其個主角光環隔離套的士都係講以暴易暴都係講私了但的士明顯好睇過呢套好多, 不過正如今日有巴打話齋, 睇戲唔使咁認真, 反正終於捱完20集, 就算呢套有續集我都唔打算睇. 個編劇都傻嘅, 主角就勁到癲, 波士就廢到笑
Boss 真係太廢
除左主角之外,其他都係垃圾
主角勁boss廢播左幾集已經知啦

最難明係永遠都有啲人話好辛苦先挨完套劇
講到好似有人迫你睇咁
因為如果我棄呢套嘅話, 咁我呢2個月嘅Netflix月費就係白交其他新劇例如西西弗斯又吸引唔到我睇, 尋日我喺隔離po都有講過話呢排viu啲新劇好睇過Netflix好多
咁都無人迫你join netflix
你join完迫自己睇唔想睇既劇睇足20集怪得邊個
我都交過半年netflix月費一套戲都無睇過
唔好講到自己無責任全部野都係被迫咁
成個討論氣氛比你破壞曬
煲一套唔啱睇嘅劇唔會好浪費時間咩
你睇其他/閒置Netflix都單純係哂錢
但委屈地睇套”垃圾” 係貼錢買難受喎
冇一班人
得一個係咁
係囉,一早預左佢會虐殺c9同阿哥
我都覺
又係話一年一見
玄彬跟鋼琴交流團飛瑞士
牙佐就跟意大利建交團飛韓國
好好笑好正仲要黎多句:太皓
我係睇完太陽的後裔之後幾鍾意宋仲基所以先睇呢套
btw, 我好似冇用"垃圾"去形容呢套劇? 平心而論我幾鍾意呢套劇嘅題材同打鬥動作仲有鏡頭運用, 但劇情認真覺得麻麻. 不過宋仲基以後拍其他劇我會繼續睇.
仲有咬耳仔
一開頭扮蠢仲吸到fans
佢扮惡真係唔夠惡,咬人耳想表現瘋狂個種邪但我只覺得佢似精神有問題點睇佢個level都係停係佢中學殺同學個種,冇長大
如果係李準基惡之花咁我覺得先可以feel到勢均力敵,而唔係被佐仔禁住黎打
好可惜,不過都係新嘗試嘅
呢個位真係睇到好灰
全劇最唔想死嘅就係細路
雖然最後比返個無敵耶穌光charm爆笑容佢
但都係覺得好撚傷心
一早估到玉澤演送俾佢隻錶有古惑 以為佢傻更更會俾玉澤演捉到佢同文森佐合作 最尾先知佢蠢唔哂仲反將阿哥一軍真係有D驚喜
會唔會有第二季呢不過就算有 都唔知幾多年後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞