Netflix《黑道律師文森佐》討論區(3) 大結局啦

704 回覆
11 Like 1 Dislike
無寫瓦解完巴别塔訴訟後就無咗回事
其實頭幾集都講緊阿佐唔係好人,
甚至呢個message 慣穿成個劇集,
我都覺得19/20寫得差,
但鬧佢殺人呢d人明顯haters啦,又或者上網睇左5分鐘睇完xx劇就當睇左,以為好熟套劇咁囉
其實細佬唔死可以講從良都有好果
咁同香港呢邊差唔多,證明觀眾眼光差唔多
其實忘記左呢場戲
呢套戲已經算好完滿 始終係一套喜劇
呢場簡直係老鼠屎
最唔掂係中完槍之後佢哋喺度對望
完全唔知jm9

太皓
問題係佢贏咗之後仲要用非常殘忍嘅方法去殘殺對方. 殘殺完人之後仲要完全唔覺得自己有問題繼續周圍去享受人生. 成個人好似有人格分裂咁, 一時就天使到連隻雀都唔忍心去傷害, 一時就冷血到當人命好似玩具咁隨意玩弄. 女主個人格對比佢真係合理好多.
搵到咁多gif

最鍾意嗰幕係細佬喺佐佐屋企食麵
然後傻更更嘅樣講裝左gps落大哥手錶
嗰道光線顯得佢好善良
佢無享受人生,佢有講過晚晚發惡夢
建議你重睇...
我係到唸
係咪因為之後無需要安排女主出場嘅情節
所以就要佐佐解條繩先 令佢中槍瞓醫院
之後就可以集中佐佐解決衰人嘅部分
最近睇埋的士佬
欺詐低智商勞工 校暴 職場欺凌 N號房
同樣都係以暴制暴 用法律解決?
班有權有勢最多都係坐睇個月就無事
俾料俾班黑檢就解決到啲惡人咩
左膠就咪睇呢類型嘅劇啦
幾張j圖就出賣老母 衰仔
一個殺左男主老母
另一個殺左女主老豆
咁對佢地算有幾殘忍?
都未計佢地另外殺左n咁多個無辜既人
剪咗佢夾起gps個鏡頭落ep20預告
等我仲以為有希望唔使死
爹親娘親不及佐佐親
最後佢都問左和尚報應問題,
和尚講左乜我就唔講啦,
有d人根本冇睇,
有睇嘅自然明
同埋嗰兩條友係殺母仇人
我諗普通黑社會都識十倍奉還
更何況佢係黑手黨
張漢碩根本只係1個有暴力傾向但又貪生怕死嘅無腦廢柴, 加上澤演嘅老尷演技搵佢做最終boss完全係fail
唔明點解成個董事會完全唔當一回事 明明佢咩料都冇
但好地地係人都唔會傷害隻無搞鳩自己嘅雀喇
仲要inzaki有幫過佐佐 咁都叫天使
我又唔覺得佢有享受過人生
咁多重要嘅人離佢而去
係意大利每日都係危險入面
係韓國又負擔住仇恨 老母又死咗
屌個男主設定係黑手黨
你想佢點唔殘忍呀
同埋佢殺啲人都罪有應得
真係無一條友無辜
如果你話佢手法殘忍 咁你唔係應該一早棄劇咩
你真心有認真睇?
就算佢殺嘅全部都係十惡不赦兼死有餘辜嘅人, 我覺得佢起碼都應該要去自首, 為自己嘅行為負責.
漢書
其實澤演都好慘
演個角色死得咁慘
又無好似東延咁圈咁多粉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞