Netflix《黑道律師文森佐》討論區(3) 大結局啦

704 回覆
11 Like 1 Dislike
頂....*^$*&^$%&*^*@%*^&&#&@*!
我寧願細路係一開始反抗而死好過因為文森佐既智障決定累死佢
為左放文森佐一馬 支左輪竟然卡彈 dllm......

友像條友就.....刀吉膊頭同肚 佢就頸動脈爆血
崔大媽莫明既忠誠....真係唔太合理 大媽bbq都收貨啦
會長死到臨頭先淆底 不過殺法夠殘忍 我鐘意
細佬用回憶再出場 未免太sad....

敏成再出場係好笑既
朝鮮軍人好彩無死 雖然咁都無事真係好神奇

個結局.....唉屌
屌 睇咗開頭5分鐘已經唔想再睇落去
爛尾既屌 啲野完全唔make sense
以你尺度 Netflix好多野都唔岩你睇 而且睇d唔睇d 唔好浪費錢
就好似睇john wick叫佢唔好殺人一樣

去埋模範的士叫佢地放下仇恨 自首要襯早 唔應該鼓吹私了
點可以雙標 犯罪就犯罪 理得佢係殺人定私了
正如托托ig講結局意想不到.....係真ga 係意想不到既差

今集當交代反派死撚哂算
但我覺得好寫實...
其實好諷刺
痴線 好好睇
今集感動位係車瑛幫佐檔彈最後訓醫院醒返同佐講嘅依段對白

喊左出嚟
手足情
東延係另一套劇 its ok to not be okay 都做得好好
劇份唔重但好搶戲 佢個part做得好好
依套劇係走黑色幽默路線 有果一幕我一尐都唔覺得唔合理喎

你好似唔係好啱睇依類型嘅電視劇
完全唔同tone 好難會睇得明
搞清楚,唔係反對殺人或者私了,而係覺得佢殺師奶同阿哥嘅方法太唔人道。或者你覺得佢咁做冇問題甚至睇得好爽,但我覺得有問題。 記得女主都有講過類似話男主嘅報仇方法有啲越過咗女主自己嘅道德底線。
我仲記得好似係第三集
仲有編劇嘅功勞 一至六集冇悶場都好好睇

佢成日都咁搶fo 唔知做男一會點
我都覺得係,成套戲裡面啲黑色幽默位我係完全無笑過
當佢係笑片我又覺得唔好笑,當佢係講認真嘅片我又覺得主角太勁波士太廢而劇情太唔合理
套野一開始就講左打敗怪物 就要由另一隻怪物去做
而且一直都講左唔會死得痛快 後半重覆過好幾次 如果你有睇既話

同埋本身設定係maifa 你要maifa報仇講人道 仲覺得要自首
正常覺得其他位唔合理多過覺得一個惡人太惡

btw 唔岩睇其實仲有大把野睇 本身為月費迫自己睇已經好唔合理
就好似叫左個飯 難食到嘔 你會埋單當跌左幾十蚊算定格硬食
佢文森佐同時間有套tvn單元劇 不過搵唔到中字

想睇佢可以睇雲畫的月光,再次重逢的世界,我的ID是江南美人,福秀回來了,沒有第二次
你當黑色幽默係令你好笑個d笑位呀
個d就係幽默 唔係黑色幽默啦
我寧願套戲講多啲鬥智鬥力嘅部份而講少啲談情說愛嘅部份,好過一時講到佢好好人一時又講佢係冷血怪物咁令我投入唔到佢個角色。
然後幾十蚊唔係錢咩同埋都話咗我想睇宋仲基呢套戲如果10分滿分我會俾5分左右
套野其實一直都有鬥智鬥力囉...loveline其實佔好少
定你將稻草律師行一直同唔方式去對抗巴別 當係文森佐同車瑛談情說愛
只係最後反派唔值得靠法律制裁咁解 一直都係度收集唔好既證據打巴別

對好人好好 對壞人好差 算唔算冷血就好主觀啦

Btw套野得評都唔會過8分
佢開頭做on99實習生幾適合嘅,不過去到做會長果時真係唔得。
次次見到佢做個邪惡奸笑樣都嚇尷尬到起雞皮。
個結局尻到......
想睇呢d 呀mafia
https://youtu.be/Q_LDYejrVC4
呢套劇啲所謂鬥智鬥力都係算吧啦
乜join咗Netflix包一定好睇架??
嗰陣睇John Wick報仇真係睇得好爽,應該殺嘅時候就殺,唔會拖泥帶水搞咁多花臣
文佐森次次都如有神助,做乜都得開晒cheat
啲對手得果少少攻擊力,幾乎0防禦
套野其實好冇張力
主角一尾靠劇情光環屈
撐乜啫,不如講下你對最後和尚講嘅野有乜睇法先啦,乜你唔係睇左咩
最後一集收視
全國 14.636% 首爾 16.564%
成為tvn劇集最高收視第6位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞