Netflix《黑道律師文森佐》討論區(3) 大結局啦

704 回覆
11 Like 1 Dislike
我覺得應該要打劑痴線佬先折磨佢
same 嬲到痴線
係咪有第二季 佢無講到斷頭台檔案會點搞堆權貴
尤其係個議員
韓網評論
真 如果2打1死咗細佬都無咁嬲
除咗細佬死果part太on9之外
成套劇都好滿意
兩個大奸角死法都夠殘忍
LOVELINE咁樣點到即止都幾浪漫呀
唔係啦, redemption arc 一定會增加觀眾對角色好感度。
好似Game of Thrones Jamie Lannister 咁。 一去到redemption arc 角色受歡迎度大增。 編開劇嘅一定會知.
我都覺
應該比人屌到9彩
痴撚線套劇居然可以不斷鼓吹用殘酷私刑去對待罪犯然後唔會有任何後果
嗰陣女主老豆同男主老母死嘅時候人哋都無用咁殘忍咁唔人道嘅殺法啦,編劇講到文森佐bug級無敵咁樣已經令我好反感,最後仲要用埋啲極盡殘酷嘅方法去報仇然後係唔會有任何後果
呢套成為第2套令我忍唔住要喺Netflix俾負評嘅劇
另一方面
細佬其實某程度係醒
而且係扮豬食老虎
之前一路都呈現佢讀唔書先好蠢
但後尾送佢哥入獄佢係知佢哥講緊乜
仲要手錶佢識自己拆開,再裝所有追蹤器去佢阿哥手錶,比佢哥發現會死撚硬,但都夠膽裝
除左開頭害死左家屬另一方面唔知係咪佐仔一樣覺得佢會步佢哥後塵
始終犯罪係會遺傳,雖然目前見到佢都係偏向想做好人正途
但前面點都錯左
亦都係佢同佢哥應該要有個了結?
同佐仔提左佢要著草,都唔肯走

同澤演又唔係十全十惡人,其實喺呢度變得好矛盾
之前細佬對佢開槍都無殺佢
某程度我覺得佢係好故念兄弟情,可能世界上得返佢哋兩個
到最後送佢入監獄先係踩到佢最大底線
有無文森佐同細佬嘅gif
細佬慘變condom
佐佐變重色輕友
我見過係油塘大本型hktvmall 左邊尾有間賣東南亞野食

同埋hktvmall 都有得買...
細佬死扣50分
屌你編劇
以為會坐熱氣球走
真愛
除咗文森佐突然削智商
細佬果幕都搞笑,一嘢打落去影到好似特登打唔中咁
會長同c 奶死得好

細佬係唔應該死..
大哥死左就完結埋巴別,完全冇提過點解瓦解巴別,
既然咁簡單就瓦解到巴別集團,點解當初唔直接殺左大哥
明明係鬥智鬥力,真係爛尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞