IT 界討論區﹕汪汪!(10)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

10al 咁少
computer technologies做乜先
寫web??

巴打都係一兩年就走,重點係起薪高,下次先call 得起。

1年就走啦,仲3年

第一份工既人工好緊要,千奇唔好聽d人話「拎經驗唔好計較人工」

依家班廢青太急功 下下計錢

yes 千祈唔好信咩12k->20k
咁你第一份有能力搵15k(or up)
點解我仲要哂一年做12k 果d所謂intern

第一份糧爆得愈高愈好
寧願3個月空白期都咪做12k工
其實it fg 15k(or up)真係唔難
明白

10al 咁少
寫web??

1年就走啦,仲3年

第一份工既人工好緊要,千奇唔好聽d人話「拎經驗唔好計較人工」

第一份糧爆得愈高愈好

有個degree,有手有腳 乜都唔識 15k up, 真心不騙

1年就走啦,仲3年

第一份糧爆得愈高愈好

頭幾年唔跳,遲幾年就無得你跳。
跳唔止為左人工,更加係為左襯後生學多少少不同公司既production模式, 增進自己知識,唔襯後生黎學,唔通等到就退休先黎學咩

10al 咁少
寫web??

1年就走啦,仲3年

當你起圍15k
過一過一年冷河18-20k up不難

1年就走啦,仲3年

當你起圍15k

fg第一份做年半 跳第2份都多4.5k 其實應該可以再叫高1k

1年就走啦,仲3年

當你起圍15k

fg第一份做年半 跳第2份都多4.5k 其實應該可以再叫高1k

召喚 咸蛋abc 巴打
有野想問你

聼翻係搵vendor多

1年就走啦,仲3年

當你起圍15k

第一份做左十個月
一跳都多左4k, 過21k

1年就走啦,仲3年

當你起圍15k

第一份做左十個月
一跳都多左4k, 過21k

good, 我半年果陣出去in , 都call 高左2k
咁多位依家玩緊咩多?
咁多位依家玩緊咩多?

聼翻係搵vendor多

腦魔巴打
咁你覺得好唔好做
咁多位依家玩緊咩多?

頭幾年一定要升高自己個價
升到唔之後就愈黎愈難升...

求意見
第一份工做左3年因為人工低所以走左in house server +user support
轉左現在依份做左2個月,人工都仍然低過市價,中左伏純in house user support ,完全無野學

想轉番做inhouse server 加user support ,順便可以再跳多一次個人工

如果做半年走cv會唔會花or 比人覺得jumpy,

衝18 la
hd 18k 頭2年唔郁位都無問題

聼翻係搵vendor多

腦魔巴打
咁你覺得好唔好做

你翻工近唔近佢office?
有師弟做起入邊都幾開心
求意見
第一份工做左3年因為人工低所以走左in house server +user support
轉左現在依份做左2個月,人工都仍然低過市價,中左伏純in house user support ,完全無野學

想轉番做inhouse server 加user support ,順便可以再跳多一次個人工

你咩background?
召喚 咸蛋abc 巴打
有野想問你

唔好入Hactl做developer

衝18 la
hd 18k 頭2年唔郁位都無問題

求意見

你咩background?

Hd 來緊9月報左top up
召喚 咸蛋abc 巴打
有野想問你

唔好入Hactl做developer

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞